Αέρας Ελληνικής Παράδοσης στο Βορεινό













Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από χορευτικά βήματα ελληνικής παράδοσης, λεβεντιάς και χάρης, έζησαν όλοι εκείνοι - και ήταν πολλοί - που το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου, βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Βορεινού για να παρακολουθήσουν την αποχαιρετιστήρια γιορτή του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η «Πάρνηθα».
Τα μικρά παιδιά αλλά και τα τμήματα ενηλίκων του χοροδιδασκάλου Βασίλη Γεωργόπουλου απέδειξαν μέσα από την άρτια από κάθε άποψη παράστασή τους, αυτό που «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουν καλά. Την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στα Παραδοσιακά Χορευτικά Τμήματα του Νομικού Προσώπου.
Δικαίως ο χοροδιδάσκαλος έλαβε τα εύσημα από τον Πρόεδρο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Μαυροειδή και τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, που το βράδυ της Παρασκευής ανηφόρισαν στο Βορεινό προκειμένου να απολαύσουν  τα χορευτικά και να συγχαρούν τον Βασίλη Γεωργόπουλο.
Ο Γιώργο Μαυροειδής μάλιστα έδωσε τη δέσμευση,  τα Παραδοσιακά Τμήματα να λειτουργήσουν σε καλύτερες, από τις σημερινές, αντίξοες συνθήκες.
Τα θερμά τους συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Βασίλη Γεωργόπουλο έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς.

Κατά τα λοιπά, η βραδιά κύλησε με εξαίσιους χορούς  που χάρισαν δροσερό αέρα  Ελληνικής Παράδοσης, σε μια από τις πιο ζεστές  νύχτες,  του φετινού Ιούνη.  

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της βραδιάς 





























 Ιδού και οι σύντομες ομιλίες των Γιώργου Μαυροειδή - Χρήστου Παππού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου