Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πολλά τα Χαμόγελα για το Παιδί στην εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Φυλής «η Φυλή»


 

Θερμή ανταπόκριση, από τον Ιερό Κλήρο, Αιρετούς, Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς αλλά και απλούς Δημότες, βρήκε η πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Φυλής «η Φυλή», που το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε μια εκδήλωση γεμάτη ανθρώπινα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μεγάλοι Χορηγοί της βραδιάς και συμπαραστάτες του Συλλόγου Νέων «η Φυλή» υπήρξαν οι αδελφοί Τσουκλίδη και η  καφετέρια "CAFE CAPRICE" που φιλοξένησε την εκδήλωση και πρόσφερε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» χρηματικό ποσό, το  "ionasprint" που τύπωσε τις Αφίσες, καθώς και τα «Μουσικά Μπαλόνια» που διασκέδασαν αφιλοκερδώς τα παιδιά.  
Ανοίγοντας την βραδιά κι αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ο φιλόξενος οικοδεσπότης και πρόεδρος των Νέων «η Φυλή»  Κωνσταντίνος Πίνης, μιλώντας επιγραμματικά για τους στόχους της δίχρονης πορείας  του Συλλόγου επεσήμανε ότι μέσα στους κυρίαρχους σκοπούς του είναι η προστασία και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό έργο.
Ο Κώστας Πίνης αφού ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους του αιρετούς, αλλά και τους Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, έδωσε το λόγο στην εκπρόσωπο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κα Μαρία Βουλγαρέλη η οποία μίλησε εν περιλήψει, για τους θεάρεστους σκοπούς του Οργανισμού, που είναι η στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξαρτήτου θρησκείας και φυλής.
Η ίδια επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος  του Οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση λόγω του προβλήματος της υγείας που αντιμετωπίζει,  με ιδιαίτερο σθένος, το τελευταίο διάστημα.
Συγκίνηση προκάλεσε με την αναφορά στον μικρό Ανδρέα Γιαννόπουλο εξαιτίας του οποίου έγινε πραγματικότητα το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά, «Απόψε βρισκόμαστε εδώ, γιατί μας ενώνει ένα παιδί…»
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ποιος ακριβώς ήταν ο Αντρέας όπως τον περιγράφει στην επίσημη ιστοσελίδα του, http://www.hamogelo.gr/ το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ιδού τι ακριβώς γράφει:

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα......
Μα είναι αμέτρητα......
Όσες και οι ευχές του


Το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Σύλλογος του Ανδρέα.

Ήταν Δεκέμβριος  του 1995, όταν χιλιάδες τηλεθεατές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα».

Μία εκπομπή - αναγγελία, μία εκπομπή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, με πρωταγωνιστή ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ένα παιδί που τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του άνιση μάχη με τη ζωή, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Δίπλα του η οικογένεια του και καλεσμένοι της εκπομπής οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες
Ο Ανδρέας  δε βρισκότανε στο studio της εκπομπής, για να μιλήσει για το δικό του πρόβλημα, όπως όλοι περίμεναν. Δε μίλησε για το πόσο πόναγε, για το πόσο προσπαθούσε. Βρισκότανε εκεί, για να παρουσιάσει το ημερολόγιο του, την επιθυμία του, το όραμά του. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά,  έκφραση μοναδικής δύναμης και ευαισθησίας, ξάφνιασε και ταρακούνησε την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά.

Με μια χαρακτηριστική   κίνηση ζωγράφισε ένα  χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.
Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτές οι σκέψεις θα γίνουν ο σκοπός της  ύπαρξής του....
«Όλοι ξέρουμε συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.»

Με λόγια αγνά και αληθινά  μίλησε κατευθείαν στις καρδιές όλων μας.  Μας ταρακούνησε  ζητώντας μας κάτι απλό, ουσιαστικό, ανθρώπινο  αλλά  συγχρόνως πολύ δύσκολο. Μας ζήτησε να αφήσουμε τα λόγια, να κοιτάξουμε γύρω μας και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για «εκείνα» τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας και που τους γυρνάμε την πλάτη παραμένοντας σιωπηλοί και άπραγοι.

Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Έφυγε με την αγνότητα, τον αυθορμητισμό και την ανιδιοτελή αγάπη που μόνο τα παιδιά νιώθουν και ξέρουν  να προσφέρουν. Είχε την αγαπημένη του οικογένεια, τους  φίλους του, τους συμμαθητές του,  το δικό του σκυλάκι, που φρόντιζε και αγαπούσε. Είχε τα δικά του όνειρα, τα δικά του θέλω,  όλη τη ζωή μπροστά του και  την επιθυμία όλα τα παιδιά να είναι  ευτυχισμένα. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας.

Ο Ανδρέας έφυγε πολύ σύντομα από κοντά μας. Λίγες εβδομάδες μετά από την εκπομπή έχασε τη μάχη με τη ζωή. Εκείνος το γνώριζε, το ένιωθε, το περίμενε γι’ αυτό και βρήκε τον τρόπο, προσπάθησε και κατόρθωσε να μας καλέσει στο δικό του Σύλλογο. Να μας ενώσει και να μας δείξει πως τα όνειρα, όταν τα πιστεύεις, γίνονται  πραγματικότητα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι. Το ημερολόγιο του είναι η κληρονομιά μας, το χαμόγελο που ζωγράφισε στο δικό του πρόσωπο, έγινε το χαμόγελο και η ελπίδα για εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν.

Ανδρέα, το δικό σου αστέρι φωτίζει κάθε μας κίνηση, κάθε μας σκέψη, κάθε μας προσπάθεια. Αν και βρίσκεσαι μακριά μας σε νιώθουμε κοντά μας σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας ενέργεια. Ο δικός σου Σύλλογος έγινε και δικός μας. Mας έδειξες το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μας ένωσες, μας έβγαλες από την αδράνεια και από τη σιωπή και μας  έδωσες τη δυνατότητα  να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη....

.... αλβανάκια  άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο ....
το δικό τους χαμόγελο.


Ανδρέα σε ευχαριστούμε

Σε αυτό το όραμα του μικρού Αντρέα ανταποκρίθηκαν λοιπόν στο κάλεσμά του, όπως τους κατέγραψε ο Σύλλογος Νέων Φυλής «η Φυλή»,  οι παρακάτω:
1)Βουλγαρέλη Μαρία, υπεύθυνη χορηγών και επικοινωνίας- εκπρόσωπος "Το Χαμόγελο του Παιδιού" 2)π. Καραμολέγκος Γεράσιμος, γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκύρηκας της Μητροπόλεως Περιστερίου  3)π. Πλαβούκος Μακάριος, προϊστάμενος ενορίας Αγίου Στυλιανού και κοιμητηριού Περιστερίου 4) π. Κοτίνης Νικόλαος ενορίας Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων  5) π. Παναγακόπουλος Δημήτριος ενορίας Κοιμ.Θεοτόκου Φυλής 6)σύζυγος δημάρχου Φυλής Παππού Κωνσταντίνα 7)πρώην  δήμαρχος Φυλής Μπουραΐμης Δημήτριος 8)αντιδήμαρχος Φυλής Μπρέμπος Σπυρίδων 9)αντιδήμαρχος πολεοδομιας Χατζητρακόσιας Νικόλαος 10)αντιδήμαρχος καθαριότητας και στόλου Δήμου Αχαρνών Συρινίδης  Θεόδωρος 11)δημοτικός σύμβουλος Σάββας Σάββας 12)Αβράμης Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος 13)Σονίδης Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών 14)Κρεμύδας Ιωάννης πρόεδρος Α βαθμιας επιτροπής Παιδείας 15)Κρητικός Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος 16)Λιάκου Ελένη πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Φυλής 17)Καττή Γεωργία πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών 18)Σταματάκος Ευάγγελος πρόεδρος παιδικών σταθμών Δημοτικής Ενότητας Φυλής 19)Κούρκουλος Γεώργιος πρόεδρος παιδικών σταθμών Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου 20) Σχίζας Αθανάσιος αντιδήμαρχος Φυλής 21)Δρίκος Αρμόδιος πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ε.ΣΥ.Ν. 22)Σωτηρίου Ιωάννης πρόεδρος Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής 23) εκπρόσωπος της Μαρτίνου Γεωργίας βουλευτή Νέας Δημοκρατίας 24)Σύλλογος Νέων Ασπρόπυργου 25) Σύλλογος Νέων Φυλής Δημοτικής Ενότητας Λιοσίων 26)Πολιτιστικός και Παραδοσιακός σύλλογος Φυλής "Η ΠΗΓΗ" 27) Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φυλής "ΧΑΣΤΙΑΙΑ" 28)Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φυλής 29)Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου 30)Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού "Η ΓΡΙΖΑ" 31)Πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Ζωφριάς 32)Σκακιστικός σύλλογος "Τριαντάφυλλος Σιαπέρας" Φυλής 33) Νίκας Στυλιανός τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Φυλής 34)Μπρέμπος Κωνσταντίνος τοπικός σύμβουλος Φυλής 35) Φιλοζωικός Σύλλογος Φυλής ΑΓΑΠΑΖΩ και πολύς απλός κόσμος.

Και οι Χορηγοί της εκδήλωσης

Αδέρφια Τσουκλίδη "Cafe Caprice" Μακρίδης Παναγιώτης Τυπογραφείο ionasprint και η συμμετοχή αφιλοκερδώς "Μουσικά Μπαλόνια"


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Σύλλογο ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης για το ποιμαντικό του έργο στα δυόμιση περίπου, χρόνια της διακονίας του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Δημοτικής Ενότητας Φυλή  αλλά και για την ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες από την εκδήλωση 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου