Εγκάρδιος με Παππού ο Κυπριανός στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής

Θερμά λόγια αντάλλαξαν μετά την περιφορά της Ιεράς Εικόνας ο Μητροπολίτης Κυπριανός και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί Νίκος Δένδιας και Θανάσης Μπούρας και ο επιλαχών βουλευτής Νίκος Καντερές


Με κατάνυξη, ευλάβεια και λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής (Χασιάς).
Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανός και συμμετείχαν πλήθος πιστών, δεκάδες κληρικών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής του Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με τον Αγιασμό και τον Μέγα Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και των αγίων Λειψάνων το πρωί και τον Εσπερινό το απόγευμα.
Κορυφαία στιγμή του διήμερου εορτασμού η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων, μετά την οποία ο Μητροπολίτης Κυπριανός καλωσόρισε, με εγκαρδιότητα, στο αρχονταρίκι της Μονής τους επισήμους προσκεκλημένους και συνομίλησε με τους επισκόπους, τους ιερείς, τις μοναχές και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Ο Ιεράρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή όλων στην Ιερά Πανήγυρη, όσο και για τις ευχές που του απηύθυναν για την ονομαστική του εορτή. 
Με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συμβολή και στήριξη του Δήμου στο έργο της Μητρόπολης και τη συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική Κοινωνία. Με θερμά λόγια ανταπέδωσε την προσφώνηση του ιερωμένου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνεχάρη το Μητροπολίτη για το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Μητρόπολης Ωρωπού και Φυλής. «Είναι τιμή, είναι ευλογία να βρίσκεται το μοναστήρι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στον Δήμο μας», τόνισε ο Δήμαρχος και διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη: «Να είστε σίγουρος πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, μα πάνω απ’ όλα θα παρακαλέσω να έχουμε την ευλογία τη δική σας και της ιεράς αδελφότητας, για να μπορέσουμε να πορευτούμε, όλοι μαζί, στο δρόμο του Θεού», κατέληξε και ευχήθηκε στον κ.κ. Κυπριανό «Χρόνια Πολλά» για την ονομαστική του εορτή.
Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν και οι Επίσκοποι Διονύσιος από τη Ρουμανία και Άνθιμος από τη Μολδαβία, καθώς και ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιος, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο.
Ακολουθούν στιγμιότυπα από την πανήγυρη:




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου