«Πορτοκαλί» σήμερα το Δημαρχείο Φυλής για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Σε πορτοκαλί χρώμα – το χρώμα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ – θα φωταγωγηθεί απόψε το βράδυ 25 Νοεμβρίου, το Δημαρχείο Φυλής , στο πλαίσιο των δράσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η 25η Νοέμβρη έχει από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.

To Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής υλοποιεί κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας και, ειδικότερα, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών και πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής διοργανώνει τις εξής δράσεις :

• Ημερίδα Ενημέρωσης στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» στις 18.00,(Εγγονοπούλου 16, Άνω Λιόσια )με τίτλο:

« Ενδοοικογενειακή Βία όψεις, πτυχές και συνέπειες»

• Διανομή ενημερωτικού εντύπου από τα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου στην είσοδο του Δημαρχείου.
  • Συμβολική Φωταγώγηση του Δημαρχείου σε πορτοκαλί χρώμα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου