Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Φωτό αρχείου από την επέλαση του χιονιά τον Φεβρουάριο του 2008
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου στην Παναγία Κανάλα όπου και έχουν παραταχθεί ειδικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας  

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Φυλής για την αντιμετώπιση των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων και του επερχόμενου δεύτερου κύματος χιονιά που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια ζητήματα ανακύψουν από την κακοκαιρία. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί 8 JCB, 3 Bobcat και 11 αλατιέρες. 

Εξ’ άλλου, ο Δήμος Φυλής συμβουλεύει τους δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρειάζονται βοήθεια να καλέσουν στον πενταψήφιο αριθμό 15691. 

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως αυτά περιγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων: 

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. 

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. 

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. 

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα. 

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). 

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. 

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού: 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο: 

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου 

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα 

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους 

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν 

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων 

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. 

Αν μετακινούνται πεζή: 

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας 

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού) 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτό που ελήφθησαν πριν λίγο στη λεωφόρο Φυλής και στο ύψος της Παναγίας Κανάλας όπου και βρίσκονται σε ετοιμότητα ειδικά οχήματα. Επί τόπου βρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου