Τίμησε τον Τοπικό Ερυθρό Σταυρο στο πρόσωπο της Προϊσταμένης Αριστέας Πλακίδα ο Δήμος Φυλής






Την Προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Άνω Λιοσίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αριστέα Πλακίδα, επέλεξε να τιμήσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” τη διακεκριμένη για το πολύτιμο έργο της Προϊσταμένη του τοπικού Σταθμού, είχε την χαρά να βραβεύσει η σύζυγος του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, Ντίνα Παπαδήμα. 

Η κ. Αριστέα Πλακίδα καταχειροκροτούμενη κατά τις στιγμές της βράβευσης της, ευχαρίστησε τον Δήμο Φυλής για την ολόπλευρη στήριξη που παρέχει στον Υγειονομικό Σταθμό Άνω Λιοσίων επισημαίνοντας πως τόσο εκείνη όσο και οι συνεργάτες της θα συνεχίσουν τις παροχές υγείας και φροντίδας στην Τοπική Κοινωνία, με αμείωτο ζήλο.





Λίγα λόγια για την Αριστέα Πλακίδα

Η Αριστέα Πλακίδα είναι Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια – Επισκέπτρια Υγείας στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Άνω Λιοσίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Υπηρέτησε και υπηρετεί τον Ε.Ε.Σ επί 35 χρόνια. 

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ακολούθησαν πλήθος σεμιναρίων και μαθήματα για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια. 

Έχει συγγράψει μελέτες με θέμα την παιδική παχυσαρκία, την άμβλωση στην εφηβεία, αυτοκτονία και ψυχική υγεία εφήβων, προβλήματα ειδικών ομάδων πληθυσμού, ψυχοκοινωνικά προβλήματα των τσιγγάνων κ.α. 

Είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 

Διδάσκει ως καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι Αθήνας, οργάνωσε και διευθύνει το γηροκομείο κλειστής περίθαλψης των ηλικιωμένων του Ε.Ε.Σ. Συμμετέχει ως πιστοποιημένη εθελόντρια της Μονάδος Ανακουφιστικής Φροντίδας υπό την Αιγίδα του σεβασμιότατου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, εθελόντρια των special Olympics Ατόμων με αναπηρία και της Κιβωτού του Κόσμου είναι ορισμένα μόνο, από την πλούσια δράση της.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου