Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μαχητικό «παρών» του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής στην απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά! …

… καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.
Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 09:30 στις Στήλες του Ολυμπίου Διός

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Συνάδελφε / σσα
Κυβέρνηση, Ε.Ε ,Δ.Ν.Τ. μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων εν’ όψη της δεύτερης αξιολόγησης.
Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Καταργούν το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε. Ιδιωτικοποιούν  μια σειρά υπηρεσίες και την ενέργεια.
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει αναμονή, να πάρει τη συγκατάθεση από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για το νέο πακέτο των μέτρων, βάζοντας διάφορα προσχήματα περί δήθεν «ανάπτυξης», «παραγωγικής ανασυγκρότησης» κ.λ.π. Μέτρα και αντίμετρα ή όπως αλλιώς τα ονομάσουν ένα και μόνο στόχο υπηρετούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν την συγκατάθεση τους για τους κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν τη συγκατάθεση τους για να ξεπουληθούν μια σειρά υπηρεσίες προκειμένου να διασωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εργοδοτών.
Ειδικά στους δήμους και τη περιφέρεια βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια του αντιλαϊκού Καλλικράτη. Από τη γέννηση του ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης είναι αντιδραστικός σήμερα και με τις αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να μετατραπούν οι δήμοι σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει στην αξιολόγηση, τη στοχοθεσία αλλά και τη κινητικότητα συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδιώκοντας την αναδιοργάνωση του αστικού κράτους ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό εννοούν κυβέρνηση και κόμματα του ευρομονόδρομου όταν μιλάνε για «νοικοκύρεμα» τους κράτους.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
Την ίδια στιγμή εντείνεται η πολεμική δραστηριότητα σε όλη την υφήλιο από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των πετρελαίων, το φυσικό αέριο αλλά και για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με το πρόσχημα των προσφυγικών ροών έφερε το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορα μας γνωρίζοντας βέβαια ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα. Παράλληλα βρίσκονται σε 13 στρατιωτικές αποστολές σε όλο το κόσμο έλληνες στρατιώτες. Αναβαθμίζει το ρόλο της Σούδας αλλά προχωράει και στην επέκταση και άλλων βάσεων στην Ελλάδα. Δαπανάει το χρόνο 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία και αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ , αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.   
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Συνεχίζουμε την αγωνιστική παράδοση του κινήματος. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για  όλους με πλήρη δικαιώματα στην βάση των σύγχρονων αναγκών.
Αντιπαλεύουμε την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν, η οποία θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση, την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακών πηγών, το ξαναμοίρασμα των συνόρων.
Μέσω μαζικών διαδικασιών καλούμε τα σωματεία να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10:00 το πρωί με κεντρικό σύνθημα:

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καλεί όλους τους συναδέλφους στους δήμους και τη περιφέρεια, με κάθε εργασιακή σχέση, να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 19:00 στα γραφεία Συνδικάτου (Ιωάννη Χρυσάφη 10- Ηλιούπολη) με θέμα:
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η θέση της εργατικής τάξης.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, ομιλία, έκθεση φωτογραφίας, και μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τα σύννεφα του πολέμου πληθαίνουν στη περιοχή μας. Με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για τα πετρέλαια, το αέριο και για τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και των πηγών ενέργειας. Ο εργατοκόσμος αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον να πολεμήσουν για τα κέρδη των καπιταλιστών. Και στην ειρήνη αλλά και στο πόλεμο θα πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο μας το πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλο από το εκμεταλλευτικό σάπιο σύστημα που το μόνο που γεννάει είναι πολέμους και φτώχια για τους λαούς και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.
Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε σήμερα να αποδώσουμε στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, ξεκινώντας από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι τις μέρες μας, είναι να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σαρώνουν τα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας για τα κέρδη των καπιταλιστών, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με γνώμονα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα στην πάλη  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την προσφυγιά και το φασισμό, που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
 χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  
               

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου