Άκρως πετυχημένο το 25ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής



Με αγώνες που έκοψαν την ανάσα, βραβεύσεις που σκόρπισαν συγκίνηση και τη συμμετοχή 22 ομάδων ολοκληρώθηκε το 25ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φυλής 2017 που ήταν αφιερωμένο στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με το αυτοκίνητο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός «Η Πάρνηθα» και ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «Εύνικος». 

Στο κατάμεστο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, τα αγόρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με την ομάδα του 4ου Δημοτικού Ζεφυρίου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Νωρίτερα το πρωί τα κορίτσια του 4ο Δημοτικού Άνω Λιοσίων είχαν επικρατήσει του 3ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, κατακτώντας την πρώτη θέση. 

«Σε αυτή τη γιορτή του Αθλητισμού, ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν αυτό το σημαντικό αυτό θεσμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, τους κριτές, τους αθλητές, τους γονείς και το σωματείο ΕΥΝΙΚΟΣ που αποτελεί την μπασκετική ιστορία της περιοχής » υπογράμμισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιώργος Μαυροειδής. 

Στο ημίχρονο του τελικού αγώνα των αγοριών τιμήθηκαν οι πανκορασίδες του ΕΥΝΙΚΟΥ που πέρσι αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Αττικής στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλήτριες του ΕΥΝΙΚΟΥ είναι η 5η φορά που στέφονται πρωταθλήτριες στα εννέα χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του θεσμού. Επίσης τιμήθηκαν η παιδική και η εφηβική ομάδα που έπαιξε στους τελικούς των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ. Η συγκίνηση χτύπησε κόκκινο όταν Γιώργος Μαυροειδής κάλεσε στο βήμα τον πρώην αθλητή Βασίλη Τριανταφύλλη που έκανε το τζάμπολ στον τελικό των αγοριών, να παραλάβει μια αναμνηστική φωτογραφία με παρόμοια φάση που είχε τραβηχτεί πριν από 15 χρόνια όταν ο αθλητής αγωνιζόταν στο ΔΑΣ Άνω Λιοσίων. 

Αναμνηστικές φωτογραφίες αποδόθηκαν επίσης στο Στρατή Σκοπελίτη και το Θανάση Μπουζιώτη, τους πρώτους δασκάλους που υποστήριξαν το Τουρνουά, τους οποίους συγκινημένος ευχαρίστησε για τον εθελοντισμό τους, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής. 

Την απονομή έκαναν τα τρία μέλη της 1ης Οργανωτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί το 1990 κύριοι Χρήστος Παππούς, Βασίλης Ντάκουρης και Φίλιππος Σταμακολιός. Την απονομή στα κορίτσια του 4ου Δημοτικού σχολείου έκανε η πρώτη Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για τον Αθλητισμό κ. Στέλλα Καλαφάτη. 

Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν πήραν μπάλες του μπάσκετ για τα σχολεία τους και αθλητές, εθελοντές και φορείς έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πετυχημένη διοργάνωση 






































































Ιδού και το video με τον σύντομο χαιρετισμό του 
Γιώργου Μαυροειδή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου