Σημαντική η τουριστική προβολή της Φυλής από το 3ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 6 ΚΑΙ 7 ΜΑΪΟΥ 2017



Ο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά  στις 6-7 Μαϊου  2017 το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Φυλής και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, τη στήριξη των χορηγών  και την  ανιδιοτελή βοήθεια των μελών και εθελοντών του.
Η «καρδιά» του φεστιβάλ και η γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, μεταφέρθηκε αυτή τη φορά στα βράχια της θέσης «Πλάτωσι» στην είσοδο της Φυλής και πριν το ομώνυμο αναρριχητικό πεδίο. Ο διήμερος μαραθώνιος αναρρίχησης πραγματοποιήθηκε στα γνωστά αναρριχητικά πεδία της Φυλής: Γκούρα, Πλάτωσι, Έπος και Μικρή Βαράσοβα, Πηγή Αβράμη, Κόκκινος Βράχος και Πάνω Αλογόπετρα με τη συμμετοχή των αναρριχητών από Αθήνα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η παρουσία της διάκριτης και σημαντικής αναρριχήτριας Αργυρώς Παπαθανασίου και άλλων γνωστών ελλήνων αναρριχητών επιβεβαίωσε ότι ο θεσμός του φεστιβάλ αναρρίχησης είναι σημαντικός. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις αναρριχητικών τεχνικών από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. σε διάφορα αναρριχητικά πεδία. Το διήμερο πλαισιώθηκε με πεζοπορίες στην Πάρνηθα, via ferrata στην Γκούρα, γιόγκα στο δάσος, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Δεν ήταν λίγοι οι αναρριχητές που σκαρφάλωσαν στα 26 αναρριχητικά πεδία της περιοχής και το πλήθος των συμμετεχόντων σε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Πάρνηθας, το εδραιώνουν σαν το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της πρωτεύουσας, κατάλληλο για αναρριχητικές και πλήθος άλλες δραστηριότητες του βουνού και της φύσης. Η είσοδος στις δραστηριότητες ήταν ελεύθερη
Από νωρίς το Σάββατο στο διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο υποδέχτηκαν όσους ήθελαν να δοκιμάσουν να σκαρφαλώσουν, οι εκπαιδευτές μας Γιώργος Βουτυρόπουλος, Διονύσης Στραβογένης, Αντώνης Σκευοφύλακας, Άκης Καραπετάκος,  βοηθοί εκπαιδευτές και έμπειροι αναρριχητές του συλλόγου μας, οι οποίοι με κέφι και χαμόγελο ασφάλιζαν στα βράχια τους μικρούς μας φίλους μοιρασμένοι σε δύο βάρδιες για δύο ημέρες.
Το σκιερό δασάκι κάτω από τα βράχια είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να δίνονται τα υλικά για το σκαρφάλωμα, νερό και χυμοί, ενώ από τα περίπτερα των μεγάλων χορηγών του φεστιβάλ, το κοινό ενημερωνόταν για τα προϊόντα των δραστηριοτήτων του βουνού. 
Πολύτιμη ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής με τη συνεχή παρουσία τους, ενώ ο υπαίθριος χώρος φυλάχτηκε άψογα από την εταιρεία φύλαξης GPS Security. Η ύπαρξη καντίνας και υποδομών καθαριότητας από το Δήμο Φυλής δημιούργησε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης γιορτής. Το βράδυ του Σαββάτου τα ροκ σχήματα Roboband και My right leg έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν για το κοινό ενώ ο Pepper 96,6 και ο ATTICA TV υποστήριξαν επικοινωνιακά την εκδήλωση. 
 Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ παρευρέθηκαν ο κ.Γιάννης Βασιλείου Αντιπεριφερειάρχης Δυτ.Αττικής, ο αντιδήμαρχος τοπικού διαμερίσματος Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Φυλής κ. Γιώργος Μαυροειδής, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Φυλής κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, η επιλαχούσα βουλευτής Κατερίνα Καράλη, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ. Δημήτρης Γεωργούλης και ο επίτιμος πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών κ. Βασίλης Νίκας.
«Πριν από τρία χρόνια αποφασίσαμε με την κ. Δηλαβεράκη να αξιοποιήσουμε το φυσικό αναρριχητικό πάρκο με το οποίο είναι προικισμένη η Φυλή. Σήμερα φτάσαμε στο 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης και προχωρούμε» υπογράμμισε Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος.
Η συμμετοχή στο μαραθώνιο αναρρίχησης που γίνεται από προχωρημένους αναρριχητές και αθλητές ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών, κάτι που σημαίνει πως τα βουνά και τα βράχια της Φυλής έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται γνωστά και να προσελκύουν τους επαΐοντες του είδους.
«Ο μαραθώνιος αναρρίχησης είχε μεγάλη συμμετοχή και έγινε σε διάφορα πεδία, κάποια μάλιστα από  αυτά είναι τα πιο σημαντικά πεδία στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως μια γιορτή στη φύσης και τις εναλλακτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας» επεσήμανε η Πρόεδρος του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής Καλλιόπη Δηλαβεράκη, η οποία ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για τη στήριξη. «Συμπαραστάτη μας είχαμε επίσης το Γιάννη Βασιλείου, που είναι πάντα δίπλα μας, το  Γιώργο Μαυροειδή που βοηθά στις δραστηριότητες μας και το Μιχάλη Οικονομάκη που ήταν αποτελεσματικότατος σε ότι αφορά την καθαριότητα και την προετοιμασία του χώρου εκδηλώσεων» είπε η κ. Δηλαβεράκη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου αφού αναφέρθηκε στην σημαντική επιτυχία της Περιφέρειας, που αφορά στην ανάδειξη της Ελευσίνας ως την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 τόνισε στο χαιρετισμό του, πως στους  στόχους της Περιφέρειας «είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής. Και επειδή αυτά δεν πρέπει να μένουν στα λόγια, εμείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίναμε πρόσφατα μια πίστωση 200 χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργία ορειβατικών  μονοπατιών» ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα σε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά, τους αθλητές και τους αναρριχητές που προσήλθαν στο φεστιβάλ και δεσμεύτηκε «σήμερα αποδεικνύεται εμπράκτως για μια ακόμη φορά η στήριξη του Δήμου Φυλής , του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Νομικού Προσώπου προς όλους τους συλλόγους και προς όλες τις δράσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε».
Πρεσβευτή του Δήμου Φυλής στον αθλητισμό και τον Πολιτισμό χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος την πρόεδρο και τον Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής «Θέλω να ευχαριστήσω κ. Δηλαβεράκη και τον ΕΠΟΣ Φυλής. Αποτελούν τον Πολιτιστικό και Αθλητικό μας πρεσβευτή. Οι δράσεις τους εντάσσονται στη λογική της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής που είναι να αναδειχθεί η Φυλή σε ένα προορισμό μέσα στην ίδια την Αττική. Η Φυλή έχει φυσική ομορφιά , αρχαιολογικούς χώρους, μονάδες εστίασης και ψυχαγωγίας και με ενέργειες και δράσεις όπως αυτές θα πετύχουμε τον τελικό μας στόχο» υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος.
Την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη λήξη του φεστιβάλ, μοιράστηκαν πολλά δώρα σε κληρώσεις για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διήμερου  μαραθωνίου αγώνα αναρρίχησης. Τα δώρα μοιράστηκαν στις παρακάτω  πέντε σχοινοσυντροφιές με εξαιρετικές επιδόσεις η κάθε μία και με τη συγκέντρωση των εξής βαθμολογιών:
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:
Βαθμολογική κατηγορία
Αναρριχητές
Βαθμολογία
Ανδρική σχοινοσυντροφιά  εως 6c+   
Τσουμπέλης Γιώργος
Αγγελόπουλος Γιάννης
714
Γυναικεία σχοινοσυντροφιά εως 6c+   
Δημητρέλη Κύνθια
Τσαπέ Ειρήνη
784
Μεικτή σχοινοσυντροφιά εως 6c+   
Κλαούντια Ιλιουσένκου
Μεταξάς Γιώργος
1644
Ανδρική σχοινοσυντροφιά από  7a και πάνω   
Michael Srider
Αριστομένης Θανόπουλος
330
Μεικτή    σχοινοσυντροφιά από  7a και πάνω   
Αργυρώ Παπαθανασίου
Κωσταντίνος Γραφανάκης
440
Γυναικεία σχοινοσυντροφιά  από  7a και πάνω   
Δεν υπήρξε συμμετοχή


Δείτε τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων του Δήμου Φυλής:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου