Πλούσιο το εορταστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης



Πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Φυλής και το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», για τον φετινό εορτασμό των πολιούχων των Άνω Λιοσίων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ηχηρά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου θα δώσουν και φέτος το «παρών» στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο Παρασκευή 19 Μαΐου, Σάββατο 20 Μαΐου και Κυριακή 21 Μαΐου. Ειδικότερα, ο Γιώργος Τσαλίκης την Παρασκευή, ο Χρήστος Μενιδιάτης με τη Χριστίνα Μήλιου το Σάββατο και ο Γιώργος Μαργαρίτης με την Ελεάνα Παπαϊωάννου την Κυριακή, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης, αναμένεται να ανεβάσουν στα ύψη το «θερμόμετρο» της διασκέδασης για τους δημότες του Δήμου Φυλής και τους επισκέπτες του πανηγυριού.

Τιμητικές παρουσίες του εορταστικού τριημέρου θα είναι και φέτος οι Πολιτιστικοί, Καλλιτεχνικοί και Παραδοσιακοί Σύλλογοι του Δήμου Φυλής και τα καλλιτεχνικά τμήματα του ΝΠΔΔ «Πάρνηθα», τα οποία θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια. 

Πλήθος, εξάλλου, παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 19 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, ενώ η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του ΝΠΔΔ «Πάρνηθα» θα ανεβάσει την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Στέλλας Νικολοθανάση, στις 26-28 Μαΐου και στις 3-4 Ιουνίου.

Στο θρησκευτικό σκέλος του εορτασμού των πολιούχων των Άνω Λιοσίων, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, θα ψαλεί Όρθος και Θεία Λειτουργία, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την περιφορά της ιερής εικόνας αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.



Ιδού και το σχετικό τρέιλερ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου