Δεσμεύσεις στους Πόντιους από Δήμαρχο - Σονίδη - Γεωργιάδη



Σε «στολίδι για τον Δήμο μας» θα μετατραπεί η Στέγη Ποντίων μετά την απαλλοτρίωση του Πάρκου Πόλης και τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο στη Στέγη του Ποντιακού Ελληνισμού της Φυλής, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στον σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Φυλής για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, την Παρασκευή 5 Μαΐου.

«Πραγματικά αυτός ο χώρος πρέπει να ζωντανέψει και να ‘στε σίγουρες και σίγουροι ότι ο χώρος αυτός θα ζωντανέψει, γιατί πλέον ο Δήμος Φυλής είναι ισχυρός», τόνισε ο Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απαλλοτρίωση του Πάρκου Πόλης, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί, και τα έργα που θα γίνουν από τον Δήμο στη Στέγη Ποντίων και τα οποία ανέφερε νωρίτερα λεπτομερώς ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης, με αποκορύφωμα την κατασκευή μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού. «Αυτός ο Σύλλογος με το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού και τον υπόλοιπο χώρο θα είναι ένα στολίδι για τον Δήμο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς και επαναβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον Ελληνισμό του Πόντου. 

Παράλληλα δήλωσε την υποστήριξή του στους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους ποντιακής καταγωγής που διαθέτει πλέον στη Δημοτική του Ομάδα, μετά και την προσχώρηση του Βασίλη Γεωργιάδη, τον οποίο καλωσόρισε με χαρά στην παράταξή του. Υποστήριξη, που έδειξε και εμπράκτως καλώντας τους εν λόγω τρεις Δημοτικούς Συμβούλους, Γιώργο Σονίδη, Γιώργο Αδάχτυλο (προσήλθε αργότερα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και Βασίλη Γεωργιάδη, να σταθούν στο πλευρό του στο βήμα της εκδήλωσης και δίνοντας το «σύνθημα»: «Ξεκινάμε όλες κι όλοι μαζί δυνατά». Τέλος, ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Φυλής, Γιάννη Παπαδόπουλο, «να αφήσει ιστορία» κατά τη θητεία του. 

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης, είχε δεσμευτεί πως το καλοκαίρι θα γίνει ελαιοχρωματισμός του κτιρίου της Στέγης των Ποντίων, ενώ σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Θανάση Σχίζα, ξεκίνησε ήδη η μελέτη για την περίφραξη του αύλειου χώρου του Συλλόγου μαζί με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. «Μόλις θα πραγματοποιηθεί αυτό το έργο, θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Δημάρχου μας για να τοποθετηθεί το μνημείο που θα συμβολίζει την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού», υπογράμμισε ο κ. Σονίδης, ο οποίος κάλεσε τους συμπατριώτες του να στηρίξουν το Σύλλογο και τις δραστηριότητές του για τους ενήλικους και τα παιδιά. «Μέσα στον Σύλλογό μας όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα μαθαίνουμε την ιστορία μας, τα έθιμά μας, τον Πολιτισμό μας, τη γλώσσα», υπογράμμισε ο κ. Σονίδης και συνεχάρη τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου και τον πρόεδρο, Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ διαβεβαίωσε ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος «στέκομαι και θα στέκομαι δίπλα στο Σύλλογο μας και σε όλους τους δημότες μας». 

Στο σημαίνοντα ρόλο που έχει η Ποντιακή Κοινότητα για τον ίδιο και την οικογένειά του, αναφέρθηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης. «Εικοσιπέντε χρόνια αυτή είναι η γειτονιά μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη τον Γιάννη Παπαδόπουλο για την εκλογή του ως Προέδρος του Συλλόγου. «Μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνεις να οδηγήσεις τον πολιτισμό σε μία καινούρια περίοδο. Το κοινό μας όραμα είναι να αναδειχθεί η περιοχή», είπε απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο του Συλλόγου. «Εμείς έχουμε κρατήσει τα φώτα αναμμένα στην περιοχή, γιατί γύρω είναι σβηστά και μόνο στο σημείο που είναι το ποντιακό στοιχείο υπάρχουνε φώτα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ζήτησε: «Να φέρουμε περισσότερο φως, αυτή είναι η ευθύνη. Και η πρόκληση Δήμαρχέ μου ας γίνει η αρχή της συνεργασίας μας», δήλωσε ανακοινώνοντας την προσχώρησή του στη δημοτική παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού.

Ακολουθούν οι δηλώσεις Γ. Σονίδη - Β. Γεωργιάδη - Χ. Παππού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου