Μείωση Εξόδων και καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη με τη συγκέντρωση Υπηρεσιών σε ένα Κτίριο προανήγγειλε ο Δήμαρχος Φυλής




Η καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών, χωρίς περιττές μετακινήσεις, η καλύτερη συνεργασία μεταξύ σημαντικών Υπηρεσιών του Δήμου, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους και η μείωση των εξόδων του Δήμου, είναι τα οφέλη από τη συγκέντρωση Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής σε ένα κτίριο, κοντά στο κέντρο της πόλης και το Δημαρχείο, και εύκολα προσβάσιμο στο κοινό, επισήμανε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας 19 Ιουνίου. 

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο ο δημότης να πηγαίνει από μια περιοχή της πόλης σε μια άλλη για ένα χαρτί και μάλιστα χωρίς αστική συγκοινωνία. 

Παράλληλα, η συστέγαση σημαντικών Υπηρεσιών σε ένα κτίριο μειώνει και τα έξοδα του Δήμου, ο οποίος θα καλείται να καταβάλει για μισθώματα ακινήτων περίπου 700.000 ευρώ λιγότερα ετησίως σε σχέση με την προηγούμενη Διοίκηση. 

Όσον αφορά ορισμένα από τα ακίνητα που στεγάζουν ως σήμερα τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το κτίριο της Πολεοδομίας παραχωρείται στην Ελληνική Αστυνομία για την ενδυνάμωση της αστυνόμευσης στον Δήμο. Πιο συγκεκριμένα το σημερινό κτίριο της Πολεοδομίας, πρόκειται να στεγάσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τις Ειδικές Δυνάμεις ΟΠΚΕ. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ακαταλληλότητα του κτηρίου στον οικισμό Γεννηματά που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τις Δομές των Σχολικών Επιτροπών, των Παιδικών Σταθμών και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Όπως υπογράμμισε το εν λόγω κτίριο έχει σημαντικές καταστροφές από φωτιά που αποδίδεται σε εμπρησμό, του οποίου τα αίτια, ερευνά η Δικαιοσύνη. 
Αναφέρθηκε τέλος, στο κτίριο του ΚΕΝΕ, το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Νεότητας κι έχει παραχωρηθεί στον Δήμο αποκλειστικά και μόνο θέματα Πολιτισμού. Έτσι, με τη στέγαση σε αυτό, Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, εκπληρώνεται ο σκοπός παραχώρησής του, από τον Οργανισμό Νεότητας στον Δήμο, όπως επεσήμανε. 

Όσον αφορά στο προς ενοικίαση κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν μεταξύ άλλων η Πολεοδομία, η Τεχνική Υπηρεσία, οι Υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας , Περιβάλλοντος, κ.ά., για να γίνει ακόμη πιο εύκολη η πρόσβαση για κοινό και υπαλλήλους, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή γύρω από το Κεντρικό Δημαρχείο. 

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η καλύτερη λύση είναι η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο Δημαρχείο, κάτι όμως που για την ώρα δεν είναι εφικτό. Ωστόσο η Διοίκηση όπως επεσήμανε δεν εφησυχάζει και γι’ αυτό ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας προχωρά σε προμελέτη για ένα Δημαρχιακό Μέγαρο, που θα εξυπηρετεί τον Πολίτη σε έναν και μοναδικό χώρο , χωρίς ταλαιπωρία. «Ένα καινούριο Δημαρχείο ώστε να έχει ο Δήμος μηδέν ενοίκιο και ο δημότης να εξυπηρετείται σε έναν χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά Χρήστος Παππούς, ο οποίος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μελλοντικό στόχο.

Ακολουθεί video με δηλώσεις του Δημάρχου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου