Ομιλία σε μαθητές για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμός ΕΕΣ Άνω Λιοσίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ΕΕΣ Άνω Λιοσίων υλοποιώντας τις προγραμματισμένες δράσεις στην κοινότητα και με ιδιαίτερη μέριμνα στον ευαίσθητο χώρο της σχολικής κοινότητας και της ηλικιακής ομάδας των εφήβων , πραγματοποίησε ομιλία διαφώτισης με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και θέμα “την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου” σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στόχος της ομιλίας ήταν η πληροφόρηση και ενδυνάμωση των μαθητών για τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης στην ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου .Παράλληλα ,η ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία παιδιού-γονέα και οι οικογενειακοί κανόνες όπως “το πρότυπο οικογενειακής συμφωνίας” αποτελούν τη βάση και το πλαίσιο που θα βοηθήσει να τεθούν σαφείς προσδοκίες που προάγουν τη λειτουργική και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη των εφήβων, όπως οι “προβληματικές” διαδικτυακές συμπεριφορές “εξάρτησης” ή του ηλεκτρονικού εκφοβισμού και της διαδικτυακής αποπλάνησης.

Η ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Ε' τάξη του 10ου Δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής την Τετάρτη 18/04/18 απο την προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού ΕΕΣ Άνω Λιοσίων , Νοσηλεύτρια -Επισκέπτρια ΕΕΣ κ. Αριστέα Πλακίδα και την Νοσηλεύτρια ΕΕΣ κ. Άννα Δουλάμη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου