Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σε λειτουργία από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 ο Σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι


ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣΤην Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 05:49 π.μ θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι. Η εξέλιξη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά το Δήμο Φυλής που δεν παρακολουθεί, απλά, τα γεγονότα, αλλά τα διαμορφώνει.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Φυλής είχε ανακοινώσει από τις19 Απριλίου 2018 ότι ο Σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι θα λειτουργούσε πριν από τις 15 Μαΐου 2018, βασισμένος σε έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη.
Την αποστολή του εγγράφου είχε προκαλέσει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, γνωστοποιώντας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι μερίμνησε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, για τη σύνδεση του Σταθμού με τα δίκτυα τηλεφωνίας και το διαδίκτυο. Σημειωτέον ότι η παράλειψη σύνδεσης με τα δίκτυα τηλεφωνίας και διαδικτύου ήταν η αιτία που καθυστερούσε τη λειτουργία του Σταθμού. 
Ο σταθμός Ζεφύρι κατασκευάσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, εντός υπάρχουσας κατασκευής της Αττικής Οδού και αποτέλεσε αυτοτελές τεχνικό αντικείμενο του έργου: «Κατασκευή Β΄ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (Α.Σ. 541/13).
Οι κατασκευές στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (Σ.Σ.) Ζεφυρίου διακρίνονται σε πέντε ομάδες:
1.      Η αποβάθρα (με τους βοηθητικούς της χώρους και τον υπόγειο Η/Μ χώρο σε τμήμα της), τα κλιμακοστάσια ανόδου και τα φρεάτια των ανελκυστήρων με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα
2.      Τα στέγαστρα κάλυψης των δύο χώρων εισόδου στον σταθμό και τα εξωτερικά και εσωτερικά τοιχώματα αυτών με μεταλλικό φέροντα οργανισμό.
3.      Οι πρόσθετοι έξοδοι διαφυγής προς τα άκρα της σήραγγας με εκσκαφή και επανεπίχωση, μέσω διαδρόμων παράλληλων προς τις σιδηροδρομικές γραμμές και εξωτερικών κλιμακοστασίων προς την επιφάνεια.
4.      Οι κατασκευές και καλύψεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εισόδων.
5.      Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Ο σταθμός Ζεφύρι είναι ο πρώτος σταθμός του Προαστιακού της Αθήνας που παραδίδεται τα τελευταία τριάμιση χρόνια. Τελευταία παράδοση σταθμού είχαμε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν είχε ανοίξει ο σταθμός Ταύρος ενώ νωρίτερα την ίδια χρονιά είχαν ανοίξει οι σταθμοί Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρνές. Κατασκευή άλλου σταθμού στα τμήματα του Προαστιακού που βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα δεν προβλέπεται.
Δείτε το έγγραφο της απάντησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο:

Δείτε βίντεο από το Σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου