Αξιοθαύμαστα έργα στην Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Φυλής



Δεκάδες πανέμορφα έργα περιλαμβάνει η έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου Φυλής, η οποία φιλοξενείται στο Δημοτικό Ωδείο και άνοιξε τις πύλες της στο κοινό το Σάββατο 19 Μάϊου. Μικροί και μεγάλοι γλύπτες, κεραμίστες και ζωγράφοι που αφιερώνουν σιωπηλά αμέτρητες ώρες μοναξιάς στην τέχνη, άνοιξαν την ψυχή τους και κατέθεσαν τον κόπο και την έμπνευσή τους, στην έκθεση που είναι ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαΐου και αξίζει όλοι να την επισκεφθούν. 

«Δύναμη, έμπνευση, δημιουργία και χαμόγελο» ευχήθηκε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής, σε καθηγητές και μαθητές κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης. Ο Γιώργος Μαυροειδής συνεχάρη τους εκθέτες, και υπογράμμισε πως μέσα από τα έργα τους και τις λεπτομέρειές τους φαίνεται ξεκάθαρα με πόση αγάπη έχουν δημιουργηθεί όλα τα εκθέματα. 

Συγχαρητήρια σε καθηγητές και εκθέτες έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια, ενώ ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του υπογραμμίζοντας «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν μας ζητείται να διαθέσουμε το Δημοτικό Ωδείο για τέτοιες εκδηλώσεις γιατί εδώ είναι ο φυσικός χώρος μιας τέτοιας έκθεσης με τόσο προσεγμένα και καλοδουλεμένα έργα». 

Τα έργα που εκτίθενται δημιούργησαν το τμήμα γλυπτικής και ελεύθερου σχεδίου στο οποίο διδάσκει ο ζωγράφος και γλύπτης Άγγελος Ζάβαλης και το τμήμα κεραμικής στο οποίο διδάσκει ο κεραμίστας Δημήτρης Ξυδιάς. 

Η έκθεση χωρίζεται σε δυο θεματικές ενότητες. Οι περίπου 30 ενήλικες σπουδαστές του τμήματος κεραμικής έχουν δημιουργήσει με την καθοδήγηση του Δημήτρη Ξυδιά απίστευτα όμορφα έργα, όπως κούκλες, εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όλων των ειδών τα αγγεία, προτομές και θρησκευτικές εικόνες ενώ μας ταξιδεύουν στο διαλογισμό και μας υπογραμμίζουν βασικές έννοιες όπως η πίστη, η αγάπη, και η ελπίδα. 

Το τμήμα γλυπτικής και ελεύθερου σχεδίου έχει χωρίσει τα έργα που εκθέτει σε θεματικές ενότητες. Ο ζωγράφος και γλύπτης Άγγελος Ζάβαλης διδάσκει 34 άτομα εκ τω οποίων και πολλά παιδιά. Τα εκθέματα που παρουσιάζουν είναι θεαματικά, αφού ακόμα και ο πιο αδαής με την τέχνη επισκέπτης δεν μπορεί να ξεκολλήσει το βλέμμα του από τα γεωμετρικά αγγεία που έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Το τμήμα γλυπτικής και ελεύθερου σχεδίου μας ταξιδεύει στο διάστημα με μια ελεύθερη σύνθεση με το συγκεκριμένο θέμα. Η σπουδή στον αητό και τις Ταναγραίες κόρες, ακόμα αποτελούν έργα απίστευτου κάλλους αλλά και αξιοζήλευτης τεχνικής. 

Το τμήμα κεραμικής λειτουργεί περισσότερο από 30 χρόνια και αυτή τη χρονική στιγμή στεγάζεται στον οικισμό Γεννηματά ενώ το τμήμα γλυπτικής και ελεύθερου σχεδίου στεγάζεται στο νηπιαγωγείο Ζωφριάς. Όσοι δημότες έχουν καλλιτεχνικές τάσεις και ανησυχίες και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να διδαχθούν εξ΄ αρχής σχέδιο, γλυπτική ή κεραμική, μπορούν να απευθυνθούν στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» .

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης 




































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου