Βαπτισμένος, μυρωμένος , στον Θεό παραδομένος ο μικρός Καραϊσκάκης …

… και το όνομα αυτού Παναγιώτης!
















Το δήλωσε απερίφραστα και στην πρόσκληση της βάπτισής του. Αν δεν ασκούσε ο ίδιος πίεση, μάλλον θα τον βάπτιζαν όταν θα πήγαινε στρατό! Μάλιστα! Ο Καραϊσκάκης Junior το πήρε απόφαση πριν τις καλοκαιρινές του διακοπές, να κάνει μια βουτιά στην κολυμπήθρα. Και την έκανε...


Από αγκαλιά σε αγκαλιά και με ένα ύφος γεμάτο απορία, ο τρισχαριτωμένος γιος του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Γρίζας Γιώργου Καραϊσκάκη και της Βασιλικής Φελεμέγκα , την Κυριακή 27 Μαΐου παραμονή του Αγίου Πνεύματος στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, έγινε Χριστιανός με τις ευλογίες του αγαπητού ιερέα παπά Φανούρη. 

Θερμή υποστηρίκτρια στην αγωνία του υπήρξε η όμορφη αδελφούλα του Κατερίνα που ως πιο έμπειρη ήταν και η ψύχραιμη της ιστορίας. Όχι πως ο μικρός λύγισε ιδιαίτερα. Κοινωνικός και ήρεμος όπως όλοι, όσοι τον γνωρίζουμε τον έχουμε συνηθίσει, δεν έκλαψε πολύ. Μόνο ένα μικρό παράπονο τον έπιασε την ώρα της «βουτιάς» το οποίο και διήρκησε λίγο, αλλά πολύ για να φανεί η ανησυχία στο πρόσωπο της μαμάς Βασιλικής. 

Με το που βρέθηκε πάντως με μια σβέλτη κίνηση του Ιερέα στην αγκαλιά της νονάς του Κατερίνας Δίελα όλα είχαν τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο! Και λίγο αργότερα ο Παναγιώτης Καραϊσκάκης πλέον, βαπτισμένος, μυρωμένος και στο Θεό παραδομένος, εναποτέθηκε στην αγκαλιά της γλυκιάς μανούλας. 

Γονείς και νονές στη συνέχεια δέχθηκαν εγκάρδιες ευχές από όλους. Συγγενείς και φίλους που ήταν πολλοί και αληθινά χαρούμενοι. 

Εξάλλου δεν είναι ψέμα ούτε υπερβολή. Για τον Γιώργο Καραϊσκάκη και τη Βασιλική Φελεμέγκα ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί το δεύτερο σπίτι τους. Εκεί γνωρίστηκαν, εκεί ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, εκεί βάπτισαν την θυγατέρα τους Κατερίνα κι εκεί μόλις χθες, τον γιόκα τους Παναγιώτη. 

Πολύ σωστά λοιπόν ο παπά Φανούρης μαζί με τις ευχές που τους έδωσε στο τέλος του μυστηρίου, τους θύμισε όλα αυτά, επισημαίνοντας πως η σχέση τους με την εκκλησία δεν είναι τυπική αλλά ουσιαστική αφού βρίσκονται πάντα κοντά της. Το ίδιο ευχήθηκε και για το νέο μέλος της τον Παναγιώτη. 

Του το ευχόμαστε κι εμείς με τη βεβαιότητα πως το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά. 

Καλός Χριστιανός Παναγιώτη. Κι όπως είδες τσάμπα αγχώθηκες. Έχεις καιρό μέχρι το στρατό. Ευχές από καρδιάς να είσαι πάντα γερός, χαρούμενος, καλότυχος και δημιουργικός.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά live στιγμιότυπα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη βάπτιση 

 








































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου