«Το σπιτάκι της ανακύκλωσης» η φετινή έκπληξη του πανηγυριού


Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης μπροστά στο "σπιτάκι της ανακύκλωσης" αφού η καθαριότητα και η ανακύκλωση εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του

Μια από τις εκπλήξεις του φετινού πανηγυριού είναι «το σπιτάκι της ανακύκλωσης», που έχει στηθεί μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.
Πρόκειται για ένα καλαίσθητο σύστημα περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, βασισμένο στην ανταποδοτικότητα.
Όποιος  ανακυκλώνει τις τρεις βασικές κατηγορίες υλικών (πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτιά) κερδίζει ένα χρηματικό αντάλλαγμα, υπό μορφή κουπονιού, που μπορεί να το εξαργυρώσει στο σούπερ μάρκετ ή να το προσφέρει στην Κοινωνική Υπηρεσία, θέτοντάς το στην διάθεση των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.
Το νέο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους ανθρώπους που ζουν συλλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους.
Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής η ανακύκλωση από κοινωνικό καθήκον γίνεται οικονομική δραστηριότητα που αποφέρει κέρδος στους ιδιοκτήτες των απορριμμάτων, δηλαδή στους καταναλωτές των συσκευασμένων προϊόντων.
«Το σπιτάκι της ανακύκλωσης» δεν ήρθε μόνο για το πανηγύρι. Ήρθε για να μείνει, αλλά και για να επεκταθεί και σε άλλους χώρους συναθροίσεων, αν μετά από ένα διάστημα πιλοτικής λειτουργίας στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, κριθεί και στην πράξη ότι μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου