Λίγο πριν από τη δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου «το κυνήγι της δικαίωσης»







Η πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος «το κυνήγι της δικαίωσης» του συντοπίτη μας συγγραφέα Γιάννη Αδελιανάκη έγινε το Σαββάτο 21 Απριλίου 2018, στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Φροντιστηρίου ΑΛΦΑ.
Σχολιαστές η φιλόλογος του Φροντιστηρίου και δύο συμφοιτήτριές του και ακροατές αρκετοί συμμαθητές του, κάτι απόλυτα φυσικό αφού ο νεαρός συγγραφέας, όπως και πολλοί νέοι της πόλης, κέρδισε, μέσω του συγκεκριμένου φροντιστηρίου το εισιτήριο της εισαγωγής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ήταν ένα υπέροχο πρωινό, όπως θα έγραφε κι ο ίδιος στο βιβλίο του,στη διάρκεια του οποίου οι παρευρεθέντες αντιλήφθηκαν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα που διαθέτει αυτή η γενιά, καθώς με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου, ακόμα δύο μαθητές εκμυστηρεύθηκαν ότι σχεδιάζουν να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους στο χαρτί.
Αυτό ακριβώς ανέδειξε στην εισαγωγική του ομιλία ο «εκτελεστικός» του Φροντιστηρίου Χρήστος Γριβόπουλος, ενώ φανερά συγκινημένος ήταν ο Διευθυντής Σπουδών Απόστολος Ραβάνης.
Στην ομιλία του ο συγγραφέας κατέταξε το μυθιστόρημα του, που αποτελεί το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα, στα αστυνομικά και έχει δίκιο, καθώς το βιβλίο διαθέτει αξιόλογη πλοκή, στην οποία ενδελεχώς θα αναφερθούμε στην ανάλυση που θα ακολουθήσει.
Για την ώρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη παρουσίαση, στο ευρύ κοινό του Δήμου, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ, θα αρκεστούμε να αναφέρουμε μια μικρή αλλά πολύ ελπιδοφόρα φράση της εκδότριας κας Τσουκάτου. «Πιστεύω ότι ο Γιάννης έχει μέλλον» προέβλεψε για το συγγραφέα που μόλις έκλεισε τα είκοσι χρόνια του.
Στον επίλογο της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος συνεχάρη το συγγραφέα και το Φροντιστήριο ΑΛΦΑ που πάντοτε διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με τους σπουδαστές  και πρόσθεσε.
«Αυτός ο Δήμος κρύβει μέσα του μεγάλη δυναμική και διαθέτει πολύ σημαντικούς ανθρώπους στα Γράμματα, στις Τέχνες, στην Επιστήμη και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία να τους αναδείξουμε και να τους επιβραβεύσουμε. Μέσα από την αναγνώριση αποκτάμε την αυτοπεποίθηση που μας χρειάζεται για να πάμε εαυτούς και αλλήλους ακόμα πιο μπροστά.»  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου