Εικοσιδύο μικρές καλλονές επί σκηνής από την Παιδική Σκηνή της Θ.Ο.Ζ

Της Ελευεθερίας Τριανταφύλλου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μικρότερα μέλη της Παιδικής Σκηνής της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής μετά από πολύμηνες, απαιτητικές, πλην όμως παιχνιδιάρικες και χαρούμενες προετοιμασίες, ήταν έτοιμα να παρουσιάσουν τη δική τους Θεατρική Παράσταση. 

Φέτος μάλιστα η υπόθεση ήταν αμιγώς γυναικεία και την Κυριακή 3 Ιουνίου λίγο μετά τις 8 και 30 το βράδυ, η σκηνή καταλήφθηκε πλήρως από 22 μικρές ταλαντούχες πρωταγωνίστριες της σκηνοθέτιδος Στέλλας Νικολοθανάση.

Αν δεν τις γνωρίσατε με την πρώτη ματιά, αιτία θα στάθηκαν τα πολύχρωμα φαντασμαγορικά τους κοστούμια που τις είχαν μεταμορφώσει στα πιο χαριτωμένα και έξυπνα ζωάκια του Δάσους που στήθηκε στη φιλόξενη σκηνή της Αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου.



"Μια Αλεπού καλλονή" λοιπόν, της Σγουρής Γεωργιάδου και η υπόθεση είχε ως εξής: 
Μια αλεπού πονηρή σαν όλες τις άλλες, ξεκίνησε -καθώς το προστάζει και ο καιρός- για τη συνηθισμένη καλοκαιρινή της εξόρμηση. Χρειαζόταν ηρεμία και για αυτό αρνήθηκε να πάρει μαζί της τον Λύκο που της το ζήτησε ευγενικά. Αυτές οι διακοπές θα ήταν για την Πίτσα-Αλεπουδίτσα διακοπές αποτοξίνωσης και πνευματικής και σωματικής τόνωσης. Κάπως έτσι από τη σκηνή παρέλασαν ένας πολύ γλυκός Λύκος, τρεις πελαργοί-χορευτές, τρία ποντικάκια -που ήξεραν να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό- και δεν ντρέπονταν να πουν τη γνώμη τους στην Πίτσα-Αλεπουδίτσα παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος, δύο νόστιμες κοτούλες που στο τσακ γλύτωσαν από τα πονηρά σχέδια της αλεπούς, ένας πολύ γλυκός και χαμογελαστός κοκωβιός-γυμναστής, δύο μαρτυριάρηδες γλάροι, μία πελαργός-διατροφολόγος, δύο εντυπωσιακά πηδηχτά βατραχάκια, δυο χαριτωμένες ωραίες πεταλούδες, δύο αστραφτερές μελισσούλες και τρεις σοφές κουκουβάγιες που αποκάλυψαν όλα τα υγιεινά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών.

Η σκηνοθέτης  της παράστασης Στέλλα Νικολοθανάση  δίνει το έναυσμα, διαβάζοντας κατά παράδοση τους συντελεστές και ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους και να ενεργοποιήσουν τα κίνητρα τους κάνοντας την απαραίτητη ησυχία


Η -όπως σε κάθε παράσταση- κατάμεστη Αίθουσα εκδηλώσεων
 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου 
με την απαραίτητη "γαλαρία" να βολεύται στα παράθυρα, έτοιμη να παρακολουθήσει το θέαμα

Μία Αλεπουδίτσα έτοιμη για διακοπές και ένας Λύκος που τελικά δεν θα την ακολουθήσει


Τρεις πελαργοί έτοιμοι να τα δώσουν όλα...
 Και τρία ποντικάκια έτοιμα να αποπλανήσουν το κοινό τους

Δύο κοτόπουλα τη σκαπουλάρουν την τελευταία στιγμή...
Ένας κοκωβιός με ασταφτερό χαμόγελο διδάσκει τις σωστές γυμναστικές ασκήσεις...

Και επειδή συμμετέχουμε στην παράσταση;
Τι εννοούν να κρυφοκοιτάμε μόνο από τις χαραμάδες της κουρτίνας;

Δύο χαμογελαστά γλαροπούλια ανοίγουν τα φτερά και τις καρδιές τους στο κοινό...

Η διατροφολόγος Νίτσα-Πελαργίτσα επί τω έργω
Σειρά έχουν οι βάτραχοι...

Και βεβαίως οι πεταλούδες...

Μέλισσες γεμάτες χάρη...
Και η παραλία που λέγαμε...
Τρεις κουκουβάγιες έτοιμες για δράση...

Αυτό το πολυπληθές και απείρου κάλλους ζωικό βασίλειο αποκάλυψε στην Πίτσα Αλεπουδίτσα πως οι εξαντλητικές δίαιτες δεν οδηγούν πάντοτε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν κάνει να τρώμε μόνο κοτούλες και κρέας, από την μια γιατί οι κοτούλες είναι κρίμα και από την άλλη γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ισορροπημένο. 

Όπως υπέδειξε στην Πίτσα-Αλεπουδίτσα η έμπειρη διατροφολόγος Νίτσα-Πελαργίτσα, με μια σωστή διατροφή με ποικιλία σε φρούτα, λαχανικά και όλα τα θρεπτικά συστατικά, αλλά και την απαραίτητη γυμναστική, μπορούμε όλοι να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να σαρώσουμε στις παραλίες. Αυτό άλλωστε συνέβη και με τη Πίτσα-Αλεπουδίτσα που μαθαίνοντας τα μυστικά της σωστής διατροφής και της γυμναστικής, ξεφορτώθηκε τα περιττά της κιλά, βελτίωσε τη φυσική της κατάσταση και τελικά πέρασε τις πιο ενδιαφέρουσες διακοπές της ζωής της. Έκανε καινούριες φιλίες, έμαθε πολλά νέα πράγματα και στο τέλος κατέπληξε την αυστηρή κριτική επιτροπή των καλλιστείων, η οποία και την ανέδειξε... Σε τι άλλο; Σε “Μια Αλεπού Καλλονή” που ήταν και ο τίτλος της φαντασμαγορικής παράστασης.
Και μπορεί και οι 22 καλλονές να είναι μικρές σε ηλικία (μεταξύ Ά και ΄Γ Δημοτικού) και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο θεατρικό σανίδι -κάποιες εμφανίζονται για πρώτη φορά-, αλλά έχουν μεγάλο ταλέντο και σωστή καθοδήγηση από τη Στέλλα Νικολοθανάση και αυτό δεν κρύβεται. Κάπως έτσι, με τις ερμηνείες, τις χορευτικές τους κινήσεις, τα νάζια και τα σκέρτσα τους, οι μικρές καλλονές εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους φίλους και θαυμαστές τους και όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκαν.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμυότυπα:













































Και θεαματικές υποκλίσεις...













Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας βρέθηκε ξανά στο πλευρό της Ομάδας για να δώσει λουλούδια στους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς







Οι απαραίτητες φωτογραφίες από τους γονείς με την αγαπημένη δασκάλα 
Και συζητήσεις για νέες συμμετοχές την επόμενη θεατρική σεζόν...

Μέλη από την Εφηβική και την Ομάδα Ενηλίκων της Θ.Ο.Ζ. δίνουν το "παρών" στις προσπάθειες του "νέου αίματος" της Ομάδας
Κι αν είμαστε μικρές έχουμε και εμείς τους θαυμαστές μας...


Και μπορεί η παράσταση να τελείωσε ...
αλλά κάποιοι μικροί καλλιτέχνες δεν αφήνουν εύκολα τη σκηνή και ας ήρθε καλοκαίρι


Και φυσικά όλοι οι συντελεστές της παράστασης...
Η Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου έχει μονοπωλήσει και φέτος τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου και του Ιουνίου, αρχής γενομένης με την Εφηβική Σκηνή της Ομάδας, που ανέβασε τον Μικρό της Πρίγκιπα ως τα αστέρια στις 12 και 13 του Μάη(ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Ακολούθησε η Ομάδα των Ενηλίκων που “σκότωσε τον William” το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου (ΚΛΙΚ1 και ΚΛΙΚ2), ενώ το Σάββατο 3 Ιουνίου τα μεγάλα-μικρά αστέρια της Παιδικής Σκηνής μας καλωσόρισαν στο δικό τους Γατόκηπο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). 

Κι επειδή ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και Ιούνιος χωρίς θεατρικές παραστάσεις δεν γίνεται, οι Ενήλικες της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου θα επαναλάβουν τον φόνο το ερχόμενο Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου και -αν είστε άνω των 13- σας περιμένουν να γίνεται συνεργοί σε έναν έγκλημα-υπερπαραγωγή.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου