Εικοσάχρονα γενέθλια με υπερεκδήλωση από τον ΑΙΓΕΑ











































































































Με πολύ κέφι, χορό και γιόρτασε ο ΑΙΓΕΑΣ, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η καλοκαιρινή εκδήλωση του Αιγέα επιφύλαξε για τους διοργανωτές και τους φίλους του Συλλόγου πολλά και αντικρουόμενα συναισθήματα. Τη χαρά της άρτιας διοργάνωσης «σκοτείνιασαν» τα σύννεφα που μαύρισαν τον ουρανό και προκάλεσαν τον φόβο στους διοργανωτές ότι η εκδήλωση θα αναβληθεί. Όμως, ο Αιγέας έχει συνηθίσει να παλεύει και να νικά και τα «κύματα» της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα το Σάββατο το βράδυ να βρέχει παντού εκτός από τον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο Αιγέας» και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ».
Παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθους κόσμου, που παρέμενε στο χώρο παρά τις ψιχάλες που έπεφταν, η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.
Η οικοδέσποινα, Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννα Καμπόλη, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, έκανε ειδική αναφορά στο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιώργο Αναπλιώτη λέγοντας συγκινημένη πως «μας προστατεύει από εκεί ψηλά και απόψε».  Η κ. Καμπόλη, αφού ενημέρωσε για τις δράσεις και τους στόχους του Συλλόγου, αναφέρθηκε στο εικοσάχρονο «ταξίδι» του Αιγέα στα Άνω Λιόσια και τίμησε τους προηγούμενους προέδρους του συλλόγου από την ίδρυσή του, απονέμοντάς τους αναμνηστική πλακέτα. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι κ.κ. Φάνης Κυριόπουλος, Τάσος Αυγούλης, Γιάννης Αυγούλης και Νίκος Γαμπιεράκης. Τιμητικές πλακέτες για το σημαντικό έργο τους απένειμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και στους χοροδιδασκάλους κ. Μάκη Πιρπινιά και κα Χρύσα Μάνη.
Την δέσμευσή του για την άμεση κατασκευή της στέγης του Αιγέα επανέλαβε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο σύντομο χαιρετισμό του. «Εδώ στα Άνω Λιόσια χτυπά η καρδιά του Αιγαίου. Εύχομαι καλό καλοκαίρι με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία και εύχομαι του χρόνου το καλοκαίρι να κάνουμε αυτή τη γιορτή στο Περνερί, στο κτίριο Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού που κατασκευάζει ο Δήμος Φυλής και αποτελεί μια υπόσχεση που γίνεται πράξη» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.
Στην εκδήλωση έγινε εκτενής αναφορά στην εικοσάχρονη πορεία του Αιγέα και προβλήθηκε και οπτικό υλικό από τις σημαντικές στιγμές του Συλλόγου. Αμέσως μετά, τα χορευτικά του Συλλόγου, μικρά και μεγάλα, ξεσήκωσαν το κοινό με τους χορούς τους από ολόκληρο το Αιγαίο και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα.
Το προαύλιο του 7ου Δημοτικού πήρε φωτιά όταν η Λέτα Κορρέ και ο Πολυχρόνης Κορρές με την ορχήστρα τους ξεκίνησαν το παραδοσιακό πρόγραμμα  με πρώτο τραγούδι το «Όταν χαράζει στο Αιγαίο», το οποίο αφιέρωσαν στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που ανταποκρινόμενος στην αφιέρωση «άνοιξε» το χορό.
Η βραδιά κράτησε  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολύ χορό, κέφι και τραγούδι. 
Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η κα Πέγκυ Καμπόλη.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου