«Ανάσα Ζωής» η 11η αιμοδοσία για το παιδί στο Ζεφύρι





«Ανάσα» Ζωής έδωσε για ακόμη μια φορά η 11η εθελοντική αιμοδοσία για την «Τράπεζα αίματος για το παιδί» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου. 

Την αιμοδοσία οργάνωσαν η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και η Επιτροπή Νέας Γενιάς Δήμου Φυλής, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου «Η Πάρνηθα» και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Π.& Α. Κυριακού.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την προσέλευση των εθελοντών δήλωσε ο συντονιστής και διαχειριστής της «Τράπεζας αίματος για το Παιδί» Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας. «Επιλέγουμε συνειδητά να κάνουμε καλοκαίρι την μια από τις δυο αιμοδοσίες μας γιατί αυτή την εποχή οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες. Είμαστε ευτυχείς γιατί κάθε φορά οι εθελοντές, μας δικαιώνουν με την προσέλευση και την διάθεση προσφοράς τους» σημείωσε ο Θανάσης Σχίζας που ευχαρίστησε τους εθελοντές, το σύλλογο γονέων Ζεφυρίου, το Νομικό Πρόσωπο «η Πάρνηθα», την Επιτροπή Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής και το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Π.& Α. Κυριακού για την αγαστή συνεργασία. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου και Τοπικός Σύμβουλος Ηλίας Κοκκίνης σημείωσε πως παρότι τα σχολεία είναι κλειστά η γονεϊκή σχολική κυψέλη του Ζεφυρίου δεν κλείνει ποτέ και παραμένει σε εγρήγορση. « Η Τράπεζα αίματος για το Παιδί, μας ενώνει όλους κάτω από τον ίδιο σκοπό που είναι η υγεία και η ευημερία των παιδιών μας αλλά και όλων των παιδιών. Μετράμε έντεκα πετυχημένες αιμοδοσίες και στοχεύουμε σε πολλές περισσότερες αλλά κυρίως δίνουμε το παράδειγμα της αγάπης και της προσφοράς στα παιδιά μας για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο και πιο ευαισθητοποιημένο κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Κοκκίνης. 

Η τράπεζα όλου του Ζεφυρίου «Η σημερινή 11η αιμοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που οργανώσαμε για τη Γιορτή Νεολαίας, γιατί εκτός από τη χαρά και τη διασκέδαση, στη ζωή υπάρχει και η προσφορά και αυτή η επιτροπή ιδρύθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Συμμετέχουμε σε όλες τις αιμοδοσίες και ως εθελοντές και ως συνδιοργανωτές γιατί τα δέκα λεπτά που απαιτεί μια αιμοδοσία και για μας δεν σημαίνουν τίποτα, σε κάποιον άλλον δίπλα μας μπορεί να κρίνουν την ίδια του τη ζωή και είναι άδικο και λυπηρό να χάνονται ζωές λόγω αδιαφορίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς και Αναπληρωτής Δήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού Μαρίνος Σαρλάς. 

Από την αιμοδοσία δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος. Όχι μόνο γιατί η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Ζεφύρι, αλλά και γιατί ο ίδιος είναι αιμοδότης εδώ και χρόνια.

Η Τράπεζα Αίματος για το Παιδί ιδρύθηκε από την Ένωση των Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου πριν από περίπου πέντε χρόνια όταν την προεδρία των συλλόγων είχε ο Θανάσης Σχίζας και για την εποχή της ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση αγάπης και φροντίδας στο συνάνθρωπο. Η στόχευση της στο παιδί την έκανε να ξεχωρίσει από τις άλλες προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κόσμου και σήμερα μετρά έντεκα επιτυχημένες αιμοδοσίες που έχουν συνεισφέρει πάνω από 360 φιάλες αίματος στους συμπολίτες μας. 

«Λόγω επαγγέλματος ήξερα ότι ο στόχος μας πέρα από την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου πρέπει να είναι η δημιουργία μιας συμπαγούς βάσης ανθρώπων που θα φύγουν από την περιστασιακή αιμοδοσία και θα γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες. Η «Τράπεζα αίματος για το Παιδί» καταφέραμε να αγκαλιαστεί από πολλούς ανθρώπους και φορείς που τελικά αποδείχθηκε πως … το έχουν στο αίμα τους να δίνουν ζωή. Η συντροφιά αυτή σε κάθε αιμοδοσία γίνεται όλο και πιο μεγάλη με αργό αλλά σταθερό ρυθμό και σε αυτή τη «συντροφιά» δεν περισσεύει κανείς. Τους θέλουμε όλους» υπογράμμισε ο Θανάσης Σχίζας. 

Ήδη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας κάθε αιμοδότη, που πλέον μετά από έντεκα αιμοδοσίες, μετατρέπετε αυτοδίκαια σε πιστοποιημένο σταθερό αιμοδότη.






















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου