Με την Κάρμεν στο Ηρώδειο η δική μας Εβίτα Σοφογιάννη



Το όνομα Εβίτα είναι συνώνυμο της Όπερας, από το 1976 που ο μεγάλος συνθέτης Άντριου Λόιντ Βέμπερ δημιούργησε το ομώνυμο έργο που εμπνεύστηκε από τη ζωή και το τέλος της μυθικής συζύγου του Προέδρου της Αργεντινής Εύα Περόν. 
Στο Δήμο Φυλής έχουμε τη δική μας Εβίτα που διαπρέπει στην Όπερα. Πρόκειται για τη 14 χρονη Εβίτα Σοφογιάννη, σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Φυλής και κόρη της καθηγήτριας του πιάνου Ρούλας Λεβαντή, που από την ηλικία των 3 ετών έχει δείξει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη μουσική και στο θέατρο. 
Έχοντας ήδη πάρει μέρος σε σπουδαίες παραστάσεις, αυτό τον καιρό ετοιμάζεται εντατικά για τη συμμετοχή της, με την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) στην παράσταση της πασίγνωστης Όπερας ΚΑΡΜΕΝ.




Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου – σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας– και επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 
Η Κάρμεν, μια από τις πλέον εμβληματικές όπερες, εξακολουθεί να προκαλεί σήμερα όπως και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, πριν από 143 χρόνια στο Παρίσι. Υπερασπίζεται την ελευθερία της και το δικαίωμα να επιλέγει η ίδια ερωτικούς συντρόφους, όχι να την επιλέγουν αυτοί. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εβίτα Σοφογιάννη παίρνει μέρος σε μεγάλη παράσταση. Είναι μέλος της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής σκηνής και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπερας όπως: Μποέμ, Τόσκα, Καριοθραύστης, Suor Angelica, Εποχή της Μελισσάνθης, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Μέγαρο Μουσικής. 
Εκτός από την καταπληκτική της φωνή, μαθητεύει στο πιάνο, στο βιολί και στο βιολοντσέλο κοντά στη μητέρα της και σε άλλους σπουδαίους καθηγητές μουσικής. 

Είναι από τα παιδιά που ξεχωρίζουν και σίγουρα έχει μέλλον. 
Ένα από τα πολλά παιδιά του Δήμου Φυλής που διαπρέπουν στην Τέχνη και στην Επιστήμη και που σίγουρα πρέπει να γνωρίσουμε γιατί τους αξίζει. 


Το who is who της Εβίτα Σοφογιάννη 
Η Εβίτα Σοφογιάννη γεννήθηκε στο Μαρούσι το 2004. Απο μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την μουσική και το θέατρο. Σε ηλικία 3 χρόνων πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ σε μεγάλο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης και στην συνέχεια ακολουθούν συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρίες καθώς και φωτογραφήσεις για παιδική μόδα σε περιοδικά. Συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές στον Ant1 και στο Mega και σε θεατρικές παραστάσεις με γνωστούς ηθοποιούς. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάριο Μιούζικαλ με την Θέμιδα Μαρσέλου, συνεργάζεται ως ηθοποιός σε τρεις ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και παρακολουθεί μαθήματα χορού με τον Φώτη Μεταξοπουλο. 
Σήμερα είναι 14 χρονών και φοιτά στην τρίτη τάξη του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας. Μαθητεύει στο πιάνο δίπλα στη μητέρα της καθηγήτρια Ρούλα Λεβαντή, στο κλασσικό τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής με τον διακεκριμένο κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη, βιολοντσέλο με την Δέσποινα Σπανού, καθώς παρακολουθεί μαθήματα ευρωπαϊκού και παραδοσιακού βιολιού. 
Είναι μέλος της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής σκηνής και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπερας όπως: Μποέμ, Τόσκα, Καριοθραύστης, Suor Angelica, Εποχή της Μελισσάνθης, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Μέγαρο Μουσικής. 
Από τη συμμετοχή της Εβίτα στην όπερα Τόσκα, τον Ιανουάριο του 2018, στο ίδρυμα Νιάρχος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου