Βαθιά συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ»




Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, «Το πέρασμα αντίκρυ», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής, οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο Το Επίπεδο, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια. 

Το βιβλίο αναφέρεται στα δεινά που πέρασε η ελληνική μειονότητα στην Β. Ήπειρο από το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, τόνισε προλογίζοντας τους ομιλητές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής, Μιχάλης Βασιλείου. «”Βουτάει” στον βορειοηπειρώτικο πολιτισμό, είναι ένα ταξίδι στην πολύπαθη Β. Ήπειρο, ένα οδοιπορικό στη ζωή των Βορειοηπειρωτών», υπογράμμισε μιλώντας για το βιβλίο, ο τ. υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. «Δεν είναι ένα βιβλίο που αφορά μόνο τους Βορειοηπειρώτες, αφορά όλους τους Έλληνες», ανέφερε από την πλευρά της η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Στεργίου, η οποία ανέγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου που συγκλόνισαν το ακροατήριο. 

Ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος ανέφερε ότι στο βιβλίο παρουσιάζονται στοιχεία της εποχής μέσα από την παρακολούθηση της ζωής μιας οικογένειας Βορειοηπειρωτών, των συγγενών και φίλων της, και τόνισε ότι η συγγραφή του βιβλίου ήταν ένα τάμα προς τον πατέρα του. 

Το ενδιαφέρον του γα το βιβλίο αλλά και την εκτίμησή του για τον συγγραφέα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος υπογράμμισε ότι γνωρίζοντας τους Βορειοηπειρώτες εκτίμησε την ιστορία τους. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το πολυφωνικό συγκρότημα του Συλλόγου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα














 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου