Εγκώμιο Πατούλη σε Παππού

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΥΛΗΣ






 

«Ο Δήμος Φυλής έχει τελειώσει με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν έχει όμως τελειώσει η Αττική με τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δήμο Φυλής και αναφέρομαι στην μεγάλη υπόθεση της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ και στη μετατροπή του σε Πάρκο, με χρήση ήπιων μορφών ενέργειας».
Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, υποδεχόμενος τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στο Δημαρχείο Φυλής, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.
Ο Δήμαρχος Φυλής αναφέρθηκε στα έργα εξοικονόμησης ενέργειας που βρίσκονται σε εξέλιξη στις τρεις Δημοτικές      Ενότητες και στο όραμα του Δήμου για παραγωγή ενέργειας ικανής να καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών του. Πρόσθεσε ακόμα ότι, σύμφωνα με μελέτη, τα υδρολογικά αποθέματα του Δήμου μπορούν να καλύψουν το 95% των αναγκών του σε νερό.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εκθείασε το έργο του Δημάρχου Χρήστου Παππού στον ενεργειακό τομέα και στην ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του Δήμου Φυλής και πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να γίνει και σε επίπεδο Περιφέρειας, με το «ξεσκόνισμα», όπως είπε, της Ιστορίας των Δήμων της Αττικής, που αποτελούν την κοιτίδα του ελληνικού Πολιτισμού.  
Αναφερόμενος στους άξονες του προγράμματος της νέας Περιφερειακής Διοίκησης, την επόμενη τετραετία, τόνισε ότι βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα θα αποτελέσει η τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Αττική και η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι η νέα περιφερειακή Διοίκηση θα δείξει την ίδια εξωστρέφεια με την Κεντρική Ένωση Δήμων, επί της θητείας του. Πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να προσελκύσει επενδύσεις ομογενών στην Αττική, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις.
Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε ότι γνωρίζει το μοντέλο διαχείρισης σε 22 ευρωπαϊκές χώρες κι ότι υπάρχει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που προστατεύει το περιβάλλον και ταυτόχρονα προσφέρει ενέργεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το αίτημα αποκατάστασης της Χωματερής, καθώς, όπως είπε, η Αττική το οφείλει στο Δήμο Φυλής.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας τονίζοντας ότι η νέα Περιφερειακή Διοίκηση θα δημιουργήσει και θα χρηματοδοτήσει Μονάδες Πρόληψης, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών κι ανέφερε ως παράδειγμα το Δίκτυο Υγειών Πόλεων. «Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, τόσο στην Πολιτική Προστασία όσο και στη Δημόσια Υγεία. Η πρόληψη σώζει ζωές και περιουσίες και εξοικονομεί χρήματα του Δημοσίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την απορροφησιμότητα πόρων της Περιφέρειας από τους Δήμους της Αττικής τόνισε ότι από τα περίπου 2 δις που καλύπτουν οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί, έχουν εκταμιευθεί περίπου 200 εκατ. και αφορούν σε οδοποιΐα. «Οι ρυθμοί πρέπει να ανέβουν και η Περιφέρεια πρέπει να βρει τρόπους διάθεσης των πόρων της για έργα προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Δεν έχει νόημα να λέμε ότι έχει αποθεματικό. Η Περιφέρεια δεν είναι Τράπεζα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συζήτηση παρενέβησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Χατζητρακόσιας, Βασίλης Γεωργιάδης και Γιώργος Κρητικός.
Παρούσα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, η οποία, ως ιατρός, συνδέεται με φιλία με το Γιώργο Πατούλη, ενώ παρευρέθηκε, επίσης, το σύνολο των μελών της Δημοτικής Ομάδας του Χρήστου Παππού.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου