«Καλωσόρισαν την Άνοιξη» με πασχαλινά δρώμενα και ανοιξιάτικη διάθεση τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων














Με τραγούδια και χορούς, εντυπωσιάζοντας για ακόμη μία φορά τους γονείς και τους θεατές, καλωσόρισαν την άνοιξη τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, την Κυριακή 14 Απριλίου. 
Ξεχειλίζοντας από ζωντάνια, τα παιδιά βροντοφώναξαν «Καλωσόρισες Άνοιξη» και μαζί καλωσόρισαν έναν φωτεινό και ζεστό ήλιο που, παρά τις προβλέψεις για κακοκαιρία, «πλημμύρισε» την Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια «λούζοντας» στο φως την Πασχαλινή και Ανοιξιάτικη γιορτή των Παιδικών Σταθμών. 
«Ζεστό» ήταν και το καλωσόρισμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτη Καμαρινόπουλου. 
Με ευχές και το ελπιδοφόρο μήνυμα της άνοιξης, καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους ο Χρήστος Παππούς και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους «βρίσκονται στα καλύτερα χέρια, στα χέρια των ανθρώπων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Φυλής». 
«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον του τόπου μας κι αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα!» υπογράμμισε στο καλωσόρισμά του ο Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξή τους: «Σας νοιώθω δίπλα μου σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τους Σταθμούς και τα παιδιά μας». Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού «που είναι πάντα δίπλα μας», καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους και Διοίκηση και εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών. 
Για τη στήριξη και την παρουσία του σε κάθε κάλεσμα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο από την πλευρά της και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, Γιάννα Σταθοπούλου, η οποία ευχαρίστησε και τους γονείς που με την παρουσία τους στηρίζουν το έργο που γίνεται στους Παιδικούς Σταθμούς. 
Στο καλλιτεχνικό μέρος της γιορτής, τα παιδιά του Βρεφικού Σταθμού Ζωφριάς και του 2ου Παιδικού Σταθμού παρουσίασαν, με αξιοζήλευτη ερμηνεία, πασχαλινά ήθη και έθιμα, δρώμενα και παραδόσεις της Ελλάδας, που είτε τηρούνται ακόμη είτε κινδυνεύουν να ξεχαστούν, μαθαίνοντας να τιμούν την παράδοση. 
«Καλωσόρισες Άνοιξη» τραγούδησαν με κέφι και ζωντάνια τα παιδιά του 1ου Παιδικού, του Βρεφικού Σταθμού Λίμνης, του Παιδικού Σταθμού Αγίου Νικολάου, του Βρεφικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ζωφριάς, ενώ τα χελιδόνια υποδέχθηκαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη. 
Ακολούθως, παιδιά και γονείς ξεχύθηκαν στην πλατεία και στόλισαν τα τεράστια πασχαλινά αυγά των Παιδικών Σταθμών, με πρωτότυπες κάρτες, εμπνευσμένες από το Πάσχα και την Άνοιξη. Πάνω στις κάρτες έγραψαν μηνύματα αγάπης και τις πασχαλινές και ανοιξιάτικες ευχές τους. 
Πασχαλινά δώρα, όμορφα δημιουργήματα των παιδαγωγών, περίμεναν όλα τα παιδιά στις ευφάνταστες γωνιές που κάθε Παιδικός Σταθμός είχε δημιουργήσει. Εκεί, παιδιά και γονείς απόλαυσαν και νόστιμα κεράσματα – κουλουράκια, στη δημιουργία των οποίων είχαν βάλει… ένα χεράκι και τα παιδιά. 
Τέλος, πασχαλινοί κούνελοι και όμορφες μεγαλοφιγούρες έπαιζαν και φωτογραφίζονταν με τα παιδιά και τα κερνούσαν σοκολατάκια και γλυκά.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα μέρος των οποίων φέρουν την υπογραφή του Χρήστου Βένου






































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου