Έναν εξαίρετο καθηγητή και άνθρωπο τίμησαν στο Ζεφύρι ο Δήμος Φυλής, οι μαθητές και οι γονείς

... τον Θανάση Παπαθανασίου





Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ζεφυριωτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μάϊου, στο πνευματικό κέντρο της περιοχής, η εκδήλωση που οργάνωσαν σε συνεργασία η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, η Ένωση του συλλόγου γονέων και μαθητές προς τιμήν του καθηγητή Θεολογίας του ΓΕΛ Ζεφυρίου Θανάση Παπαθανασίου, ο οποίος εργάστηκε επί 25ετία στην περιοχή και άφησε βαθύ αποτύπωμα στις καρδιές, το μυαλό και το χαρακτήρα των μαθητών του. 
Η εκδήλωση είχε διπλό χαρακτήρα, αφενός να τιμήσει τον Θανάση Παπαθανασίου για την προσφορά του στο Ζεφύρι και αφετέρου να γίνει παρουσίαση του προτελευταίου βιβλίου του καταξιωμένου ακαδημαϊκού, συγγραφέα και δασκάλου με τίτλο «Ένας Ιάπωνας δίχως σχιστά μάτια- Νικόλαος Κασάτκιν, ο ευαγγελιστής των Ιαπώνων». 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και με την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του τη συγκίνηση που νιώθει ο δάσκαλος όταν καταφέρει να ανοίξει μια χαραμάδα και να δώσει στο μαθητή του τη δυνατότητα να βρει ένα νόημα ζωής. «Θανάση σε ευχαριστώ πολύ για το νόημα ζωής που έδωσες στα παιδιά μας στο Ζεφύρι και είναι τιμή μου που σε γνωρίζω και εκτός Ζεφυρίου» κατέληξε το χαιρετισμό του ο Χρήστος Παππούς και απένειμε τιμητική πλακέτα με ευχαριστίες για την προσφορά του στον καθηγητή. 
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά τον Θανάση Παπαθανασίου για την 25ετή προσφορά του στους μαθητές του Ζεφυρίου και έδωσε έμφαση στο μεγαλείο του δασκάλου που καταφέρνει με πρωτοποριακές μεθόδους να μεταδίδει γνώσεις, ήθος και αξίες στους μαθητές του. «Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί τι έχει γίνει στην σχολική μας κοινότητα. Το μεγαλύτερο που κάνατε για τον τόπο δεν είναι ότι σπείρατε με το μάθημά σας τον προβληματισμό στα παιδιά μας. Το μεγαλύτερο που κάνατε ήταν ότι ήρθαν κοντά στον καθηγητή, κοντά στον άνθρωπο, κοντά στο σχολείο και κοντά στον τόπο. Αυτό το Λύκειο χάριν της δικής σας μεγάλης συμβολής έχει μεγάλα ποσοστά εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και βγάζει άξιους επιστήμονες που θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο. Σας ευχαριστούμε πολύ» υπογράμμισε ο Γιάννης Μαυροειδάκος προσφέροντας της τιμητική πλακέτα στον Θανάση Παπαθανασίου. 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας που υπηρέτησε επί χρόνια ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζεφυρίου, πρόσφερε στον Θανάση Παπαθανασίου το βιβλίο με την ιστορία του Ζεφυρίου που εξέδωσε πρόσφατα ο Δήμος Φυλής. «Αναρωτιόμασταν ως Ένωση Γονέων τι έπαθαν τα παιδιά μας και αγάπησαν τόσο πολύ τα θρησκευτικά μέχρι που γνωρίσαμε τον κ. Παπαθανασίου. Τα παιδιά σας αγαπάνε πολύ. Τα εντάξατε στην κοινωνία του Ζεφυρίου μια δύσκολη περιοχή και σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη προσφορά σας αυτά τα 25 χρόνια στο Ζεφύρι» υπογράμμισε ο Θανάσης Σχίζας. 
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βασίλης Νικολαΐδης έκανε λόγο στον χαιρετισμό του για ένα «σπουδαίο δάσκαλο, άξιο καθηγητή και άνθρωπο που τα παιδιά μας είχαν την ευλογία να συναντήσουν στο ΓΕΛ Ζεφυρίου» και ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο γιατί «αγκαλιάζει και στηρίζει με προθυμία κάθε εκδήλωση της σχολικής κοινότητας» Ο Βασίλης Νικολαΐδης πρόσφερε στον καθηγητή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ένα πίνακα με τεχνοτροπία πυρογραφίας στον οποίο είναι γραμμένοι οι στίχοι με τους οποίους ο καθηγητής αφιερώνει το βιβλίο του στους μαθητές του ΓΕΛ Ζεφυρίου. 
Ξεχωριστό χρώμα, συγκίνηση αλλά και γλυκές αναμνήσεις «σκόρπισαν» στην αίθουσα της εκδήλωσης τρεις μαθητές του Θανάση Παπαθανασίου οι οποίοι περιέγραψαν στο κοινό στιγμές από την πρώτη τους γνωριμία με τον ξεχωριστό αυτό δάσκαλο, αλλά και τον άνθρωπο που μπήκε μέσω της έδρας στη ζωή τους για να μην ξαναβγεί ποτέ. 
Ανάλογης έντασης και συναισθημάτων ήταν και οι περιγραφές τριών συναδέλφων του για το δάσκαλο, αγωνιστή και φίλο Θανάση Παπαθανασίου αλλά και για το ακαδημαϊκό και συγγραφικό του έργο αφού έχει συγγράψει 12 βιβλία και πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα. 
«Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Νόμιζα τελειώνοντας το στρατό ότι τελειώνουν και τα καψόνια. Δεν ξέρω γιατί δικαιούμαι να εισπράττω τόση αγάπη για το αυτονόητο. Νιώθω ότι δεν αξίζω τόση αγάπη αλλά πάλι σκέφτομαι πως στην αγάπη δεν υπάρχει πολύ ή λίγο υπάρχει μόνο περισσότερο» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Θανάσης Παπαθανασίου ο οποίος στην ομιλία του εκτός από την αγάπη του για τα παιδιά ξεδίπλωσε και την μεγάλη του αγάπη για το Ζεφύρι που έτσι και αλλιώς το χαρακτηρίζει σταθμό στη ζωή του. 
Η ζεστή και συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά έκλεισε με τραγούδια που αγαπά ο δάσκαλος και ερμηνεύτηκαν από μαθητές του.
 Τη βραδιά παρουσίασε η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Στέλλα Νικολοθανάση η οποία επιμελήθηκε και προσέφερε για τις ανάγκες τις εκδήλωσης ένα εξαιρετικό video που απεικονίζει στιγμές του καθηγητή με τα παιδιά στην τάξη, τις εκδρομές, το σπίτι του κ.α.
Ακολοθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 






























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου