Ένας χρόνος χωρίς τον Χρήστο Βάννα


Πέρασε ένας χρόνος από τις 9 Οκτωβρίου 2020, αλλά δεν μπόρεσε να γιατρέψει τις πληγές από την πρόωρη απώλεια του συντοπίτη μας Χρήστου Βάννα. Εκείνη την Παρασκευή, ο διακεκριμένος οπερατέρ της ΕΡΤ εγκατέλειψε τα εγκόσμια αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στην τοπική κοινωνία. Έναν, ακριβώς, χρόνο αργότερα, το Σαββάτο 9 Οκτωβρίου 2021, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ελληνικού για να τιμήσουν τη μνήμη του, στο ετήσιο μνημόσυνό του.
Θυμήθηκαν ότι υπήρξε ένας από τους καλύτερους οπερατέρ της ΕΡΤ, με καλλιτεχνική, αλλά και δημοσιογραφική ματιά. Πρόθυμος και με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, δήλωνε αμέσως παρών, όταν του το ζητούσαν. Βιντεοσκόπησε, ατέλειωτες ώρες, για τη γενέτειρά του, αλλά και για το Δήμο Φυλής και διέθετε μεγάλο προσωπικό αρχείο.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Γεννήθηκε το 1951, ήταν ο μικρότερος από τα 9 παιδιά του Δημήτρη και της Θεοδώρας Βάννα. Παντρεμένος με τη Κωνσταντίνα Μεταξά και πατέρας δύο κοριτσιών, της Θεοδώρας και της Κανέλλας-Ιωάννας, κάτοικος Ζωφριάς από το 1964, εργάστηκε ως οπερατέρ στην ΕΡΤ από το 1973 μέχρι και το 2004 οπότε συνταξιοδοτήθηκε.
Από τους ιδρυτές του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Τύπου, λάτρης του αθλήματος, αγωνίστηκε στις ομάδες Ζέφυρος και Α.Ο. Ζωφριάς καθώς και στην ομάδα της ΕΡΤ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Τύπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου