ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ: Σάρωσε τα μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα MASTER το κολυμβητικό σωματείο της πόλης μας

 ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 





Σε θρίαμβο εξελίχθηκε η συμμετοχή του κολυμβητικού συλλόγου «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Άνω Λιοσίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα MASTER κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.
 Ο σύλλογος της Πόλης μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τέσσερις αθλητές και κατέκτησε δέκα μετάλλια, πέντε χρυσά, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα. 
Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Λακιός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία 35–39 ετών στα 200 μέτρα, 100 μέτρα και 50 μέτρα ελεύθερο.
Ο Γιώργος Σαμπάνης, στην ίδια κατηγορία, κατέκτησε το πρωτάθλημα στα 800 μέτρα και 400 μέτρα ελεύθερο, ενώ ήταν δευτεραθλητής στα 200 μέτρα και τριταθλητής στα 100 μέτρα ελεύθερο.
Η Βασιλική Σαμπάνη, όντας σκληρά δοκιμασμένη από την ασθένεια του κορονοιού και χωρίς να έχει κάνει την προετοιμασία που η ίδια θα ήθελε, κατάφερε με υπερπροσπάθεια να επιτύχει τη θέση της τριταθλήτριας στα 100 και 50 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία 40-44 ετών.
Ο Ιωάννης Κατσούλης, προπονητής του συλλόγου, αθλητής, φυσικό ταλέντο και πρακτικά απροπόνητος, κατέκτησε τη θέση του τριταθλητή στα 50 μέτρα πρόσθιο στην κατηγορία 26-30 ετών.
Συνοπτικά η συγκομιδή των μεταλλίων:
Λακιός Χριστόδουλος: 3 χρυσά
Σαμπάνης Γεώργιος: 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο
Σαμπάνη Βασιλική: 2 χάλκινα
Κατσούλης Ιωάννης: 1 χάλκινο
               
ΑΞΙΖΟΥΝ:
 -Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στους αθλητές Λακιό Χριστόδουλο και Σαμπάνη Γεώργιο οι οποίοι στην κυριολεξία σάρωσαν την πιο ανταγωνιστική και σκληροτράχηλη κατηγορία της διοργάνωσης, στα πιο επίζηλα αγωνίσματα της κολύμβησης. Μάλιστα αναδείχθηκαν σε απόλυτους άρχοντες της ταχύτητας (Λάκιος) και αποστάσεων (Σαμπάνης). Όταν δε συναντήθηκαν στα 400μέτρα, 200μέτρα και 100μέτρα οι κούρσες κατέληξαν σε σκληρή εμφύλια διαμάχη κάνοντας το 1-2 και 1-3 χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους. Κατάφεραν έτσι να ανέβουν στο βάθρο και οι δύο, εκτοπίζοντας άλλους αθλητές ιστορικών και με μακρά παράδοση στα MASTER, συλλόγων. Οι αντίπαλοί τους δήλωσαν χαρακτηριστικά πως η συμμετοχή του Λακιού και του Σαμπάνη έμοιαζε με παλιρροϊκό κύμα που διέλυσε τα πάντα! Επιπλέον, ανέφεραν ότι κανένας αθλητής κανενός συλλόγου δεν θα είναι σίγουρος από εδώ και στο εξής αν στην κούρσα του έχει για αντίπαλο «Αλμπατρινό»!
-Είναι κοινό μυστικό ότι εάν επιτρεπόταν η συμμετοχή σε παραπάνω από τέσσερα αθλήματα ανά αθλητή η «συγκομιδή» θα ήταν καλύτερη για τους αθλητές μας.
-Η ανταπόκριση από τη Λάρισα θα ήταν ελλιπής εάν δεν αναφερόμασταν στον 89χρονο (καλά διαβάσατε) αθλητή που αγωνίστηκε στα 400μέτρα ελεύθερο. Ένας άνθρωπος που στα έντεκα του χρόνια έριχνε καρφιά στις καμιονέτες των Γερμανών επί κατοχής, εν έτη 2021 και επί πανδημίας καταφέρνει και τερματίζει 400 ολόκληρα μέτρα κολυμπώντας… Κάνοντας πάνω από 700 άτομα να τον αποθεώνουν και προκαλώντας το δέος και το θαυμασμό όλων των παρευρισκόμενων.
-Καμία από τις επιτυχίες δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης και συγκυριών αλλά προϊόν συστηματικής, επίμονης και επίπονης εργασίας σύσσωμου του προπονητικού επιτελείου του συλλόγου και ιδιαιτέρως των αρχιπροπονητών Ξεΐνη Ιωάννη και Λάκιου Χριστόδουλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου