Αρβανίτικη παράδοση , λαοσύναξη και συγκίνηση στη μεγαλόπρεπη λιτάνευση των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων





H Αρβανίτικη παράδοση, το πλήθος κόσμου και η συγκίνηση ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη φετινή μεγαλόπρεπη λιτάνευση της εικόνας των Πολιούχων Άνω Λιοσίων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αρβανίτικη Παράδοση με τις Γριζοφόρες του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η Γρίζα” να κρατούν με περισσή περηφάνια στα χέρια τους για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του τόπου, την εμβληματική σημαία της “Κοινότητας Παλαιών (Άνω) Λιοσίων.

Πλήθος κόσμου , με Προεξάρχοντα των λαμπρών θρησκευτικών εκδηλώσεων, τον Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. Στην Δοξολογία αλλά και στην Λιτάνευση με προπομπό την Φιλαρμονική του Δήμου συμμετείχαν με κατάνυξη, Ιερείς από όλες τις Ενορίες του τόπου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Α' επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, ο π. Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου.

Συγκίνηση για τον ιδιαίτερα αγαπητό Ιερέα Φανούριο Μπρίλη και την ανακήρυξή από τον σεβασμιότατο Αθηναγόρα, σε Πρωτοπρεσβύτερο, με την μητέρα του να παρακολουθεί την χειροτονία του με δάκρυά στα μάτια και το χριστεπώνυμο κοινό να ενώνει την φωνή του αναφωνώντας τη λέξη “Άξιος!”

Αναμφίβολα μετά από δύο χρόνια στέρησης λόγω της πανδημίας, ο φετινός εορτασμός θα γραφτεί στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας των Άνω Λιοσίων, με χρυσά γράμματα.

Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τη λιτάνευση της εικόνας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου