Γηράσκει αεί διδασκόμενος με πρωτιά στο Μεταπτυχιακό Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Χατζητρακόσιας

Ο αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας δε βρίσκεται τυχαία στο χώρο της Παιδείας, ως Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Είναι θιασώτης της δια βίου μάθησης και το αποδεικνύει έμπρακτα. Αρκετά χρόνια μετά τις σπουδές του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου επανήλθε στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Αυτή τη φορά για να αποκτήσει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση και μάλιστα με εξαιρετική διάκριση, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, ο Νίκος Χατζητρακόσιας κλήθηκε, ως πρωτεύσας στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, να εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτας Δημητρίου, του Ανώτερου Αντιπρύτανη Κωνσταντίνου Φελλά, των καθηγητών και των σπουδαστών. Μάλιστα, μαζί με το πτυχίο του απονεμήθηκαν δύο μεγάλες διακρίσεις: Μια για την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μια για την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση της Νομικής Σχολής.

«Γηράσκω αεί διδασκόμενος» τόνισε από το βήμα, επαναλαμβάνοντας την αρχαία ρήση του Σόλωνα ο Νίκος Χατζητρακόσιας. Πρόσθεσε ότι φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να υπηρετήσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Αισθάνθηκα ότι είχα υποχρέωση, ως Αναπλ. Δήμαρχος να τεκμηριώνω, επιστημονικά, δράσεις και αποφάσεις γιατί διαχειρίζομαι ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φωτό και βίντεο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου